Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Så ska Filip fira efter segern i Let’s dance

Här vinner Filip Lamprecht ”Let's dance” 2021: ”Den här resan kommer jag aldrig glömma”.
Filip Lamprecht och Kristin Kaspersen
Foto: OLLE SPORRONG
Kristin Kaspersen och Calle Sterner tog hem vinsten 2019.
Foto: OLLE SPORRONG
Filip Lamprecht och Linn Hegdal.
Foto: KARIN TÖRNBLOM/TT / KARIN TÖRNBLOM TT NYHETSBYRÅN
Anis don Demina och danspartnern Katja Luján Engelholm.
Foto: Annika Berglund / TV4
Lill-Babs betydde mycket för Filip Lamprecht. Nu ska han vila upp sig i hennes hus i Järvsö.
Foto: ALEX LJUNGDAHL
Foto: Annika Berglund / TV4
1 / 8

I går slogs de mot varandra i Sveriges största danstävling. 

Nu väntar vila och semester för finalisterna Anis Don Demina och Filip Lamprecht.

Efter helgen kommer vinnaren Lamprecht åka till framlidna mormor Lill-Babs älskade hus i Järvsö. 

– Den platsen för mig, det är ett ställe jag verkligen kan andas ut på, berättar han. 

Det har varit intensiva månader för de tävlande i ”Let's dance”. I går tog dansresan slut för Anis Don Demina, 28, och Filip Lamprecht, 24. Men trots det hårda schemat under programmet berättar Lamprecht att han lyckats hitta vänner för livet. 

Nu ser han fram emot att träffa sina nyfunna vänner från ”Let's dance”-gänget utanför träningslokalen och inspelningarna. 

– Vi kommer att fortsätta hålla kontakten efter det här, och det ska bli fint att kunna ses på egen hand – utanför det intensiva träningsschemat, säger han.

Efter finalen ser nu både Anis Don Demina och Filip Lamprecht fram emot ett lugnare tempo. 

– Jag tänker sätta mig ned och ta det lugnt och titta igenom vad det är jag åstadkommit, vad som hänt och vilka vänskapsband jag har knutit, säger Filip Lamprecht. 

Åker till Järvsö

Klart står att Filip Lamprecht planerar en lugn semester med återhämtning i Barbro ”Lill-Babs” Svenssons hus i Järvsö i Hälsingland. 

– Den platsen för mig, det är ett ställe jag verkligen kan andas ut på. Det är stressfritt och stället jag åker till när jag vill reflektera. 

Mamma Kristin Kaspersen, 51, har ännu inte bestämt om hon också följer med upp till Hälsingland. 

”Det är upp till Filip. Vill han vara där själv, med vänner eller familj. Vad han än vill blir jag glad. Så länge ens barn är lyckligt är en förälder det också. Så det får han helt bestämma. Efter en sån här resa är man helt slut och dessutom blir det ett stort tomrum. Vad han behöver vet bara han. Men jag står alltid här. Vid hans sida eller bakom honom när han är behöver.”, skriver hon i ett mejl till Expressen och fortsätter:

”Han ska få fira med sina vänner på Let's dance i första hand. Det här är hans resa. Men nog ska vi fira honom när vi får möjlighet.”

Gör låt till fotbolls-EM

Även Youtube-stjärnan Anis Don Demina planerar att ta en välförtjänt semester – i Sverige. Sedan följer ett späckat schema för artisten, som gör Sveriges officiella låt till fotbolls-EM ihop med Sami Rekik. Låten ”Flaggan i topp” är redan inspelad och kommer att släppas i maj, några veckor innan EM drar i gång. 

För Anis Don Demina har ”Let's dance”-resan inneburit mer än paso doble och nyfunna vänner. För Expressen berättar han att programmet har haft en stor inverkan på hans fysiska hälsa.

Artisten berättade under sin medverkan i Melodifestivalen om sin kamp för att gå ned i vikt. Han berättar nu att det också var ett av skälen till han ställde upp i TV4-programmet. 

– Det var en av grejerna som motiverade mig till att göra det här, säger han och berättar att de långa träningspassen också har gett resultat: 

– Jag har tappat runt åtta centimeter runt midjan. Jag känner mig lättare och märker hur jag är snabbare när jag gör vissa danser som vi gjorde när vi började. Det är inte så konstigt när man tränar så pass mycket som vi gör. Jag har gått ner väldigt mycket. Det här var som en boost. Men jag ser fram emot att komma tillbaka till vanlig träning, rutiner för man har glömt hur livet ser ut utanför ”Let's dance”-bubblan.

Dramatiska skador och avhopp

Men alla har inte haft lika tur med hälsan. Årets ”Let's dance”-säsong har kantats av skador och dramatik. I premiäravsnittet hade polisprofilen Martin Melin skadat foten så pass illa att han tvingades genomföra första dansen på ett ben. Sedan fortsatte deltagarna att skada sig – en efter en. 

Även Filip Lamprecht har haft stor otur med skadorna under programmet. Under premiärveckan fick han en klack på tån under en träning varpå läkaren beslöt att ta bort nageln. I flera dagar kunde han inte träna då han inte fick på sig skon.

Han har även flera gånger knockats hårt på näsan och tvingats söka akut hjälp på sjukhuset. Senaste gången han skadade sig var under semifinalveckan, då hans danspartner Linn Hegdal, 25, knockade honom blodig. 

”Råkade nocka honom igen tidigare i dag. Inte lika hårt som förra gången men fortfarande liksom knak och mycket näsblod”, skrev hon då på Instagram. 

Några veckor tidigare besökte han dessutom Sankt Görans sjukhus i Stockholm för att få hjälp med en skadad axel. Han hade landat på axeln under träning och fått den lite ur position.

– De förklarade det som att det är som en stukning fast i nyckelbenet, sa han då till Expressen. 

Parterapi med flickvännen Peg

Det är inte bara skador som har präglat Filip Lamprechts resa i ”Let's dance”. Även om Peg Parnevik har funnits som ett stöd har paret samtidigt omgärdats av uppbrottsrykten, som båda avfärdat. Paret har också gått ut med att de går i parterapi

I ett avsnitt av Pegs och systern Penny Parneviks podcast ”Pillowtalk” pratade de om hur relationen påverkats under programmet. Där berättade hon att hatet och ryktena i sociala medier har gått ut över hennes psykiska mående.

– Jag får panikångest, jag kan inte vara bland folk. Det har påverkat min relation så klart. Jag och Filip är tillsammans men vi går i terapi separat och i par, bara för att försöka hantera det här.

Peg Parnevik var även då kritisk mot produktionen. 

– Jag tycker inte om ”Let's dance”. Hela cirkusen och all media, och även produktionen har skämtat på min bekostnad. De har förstört så mycket, jag vill inte säga förstört mitt liv, men det har påverkat mig så mycket att jag inte vet hur jag ska förklara för er hur dåligt jag mår.

– Även i sändning och i manus så skämtar de om mig, eller mer att de skämtar om Filip och Linn. Som att: Stämmer det faktiskt?  

Peg Parnevik tryckte dock på att hon fortfarande var väldigt tacksam över att hon hade sin pojkväns stöd. 

– Jag är glad att jag har honom och vi har varandra i det men så känns det som att produktionen och TV4 är lite emot mig, och att de skämtar på min bekostnad då blir det ”ojojoj”, jag vet inte vad målet är, att jag ska må dåligt?

TV4:s svar på kritiken 

Efter podden bemötte TV4 kritiken som de fått av Peg Parnevik. 

TV4 hade då svårt att förstå exakt vad det var Peg Parnevik menade med sin kritik men sa att de bara vill henne gott. 

– Vi vet inte vad som kan ha uppfattats som att vi skämtat på hennes bekostnad. Vi önskar Peg allt väl, sa Fia Fång, producent för ”Let's dance”. 

Produktionen drabbades också av en kris när dragplåstret Carola Häggkvist, 54, valde att hoppa av programmet innan kvartsfinalen på grund av utmattningssyndrom. Hon ersattes då av programledaren Kristina ”Keyyo” Petrushina, som slutade trea i tävligen. 

”Det är mycket som är på mitt hjärta just nu och egentligen har läkaren ordinerat total vila för mig de närmaste dagarna”, skrev Carola på Instagram kort efter avhoppet.

Till finalen lovade dock sångerskan att komma tillbaka till programmet för att heja på sina vänner. 

”Det känns viktigt för mig att göra ett bra avslut. Att vara tillsammans med alla deltagare och få känna mig delaktig så gott det går och så mycket jag bara kan.” , skrev hon i ett inlägg på torsdagen. 

Linns tårar efter Filips starka ord

Filip Lamprecht hyllar sin danspartner Linn Hegdal.

Blev det rätt vinnare i Let's Dance?

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.