Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Så ska Bingolotto undvika nytt haveri

Efter problemen under jul hoppas Bingolotto klara sig bättre på nyår.
Foto: Johan Carlén / Folkspel

Under Bingolottos uppesittarkväll drabbades programmet av ett stort teknikhaveri – appen och hemsidan låg nere och tittarna fick inte fram sina digitala lotter. 

Inför nyårsaftons Bingolotto har Folkspel tagit till nya åtgärder.

– Vårt löfte till alla spelare är att vi gör allt vi kan för att det inte ska återupprepas, säger Mikael Kjellström, affärsområdeschef för Bingolotto och Folkspel.

Mikael Kjellström, affärsområdeschef för Bingolotto och Folkspel, förklarar att det var ett otroligt stort tryck på alla system som ledde till teknikstrulet under uppesittarkvällen den 23 december. 

Inför nyårsbingon menar han att trycket inte kommer vara detsamma.

– Vi har jobbat med den här frågan och utifrån det kan jag säga att vi inte tror att belastningen kommer vara på samma sätt inför nyår och utifrån det har vi fortsatt att förbättra utifrån det som hände, säger Kjellström och fortsätter:

– Vi känner oss trygga med att det kommer fungera väldigt bra på nyår. Sen ska man komma ihåg att det här var ett av TV4:s mest sedda program på 30 år och vi hade en sändning som pågick i lite mer än fyra timmar och fyrtio minuter. Teknikstrulet varade i ungefär fem till sju minuter.

När du säger att ni är trygga med att det inte sker igen, vilka åtgärder har ni tagit?

– Det finns flera olika system som samverkar vid ett sånt här tillfälle, säger Kjellström och fortsätter:

– Man har tittat på olika delar av vad det är som inte lyckades samverka fullt ut och då hittade man några buggar i systemet som man nu har åtgärdat. 

Vidare säger Mikael Kjellström att det fortfarande ses lite som kult att spela på papperslott och merparten fortsatt gör det. Han tror på att intresset blir stort även för nyårsbingon.

– Vi är väldigt glada att vi kan bjuda på den här nyårsfesten, för det är en av de få festerna som kommer finnas i Sverige och den är coronasäkrad. Varenda person som kommer in i studion kommer att vara testad. Här vinner Leo, 20, tre bilar i Bingolotto: ”Vad sa du!?”

Här vinner Leo, 20, tre bilar i Bingolotto: ”Vad sa du!?”

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.