Motörhead-fans tog farväl av Lemmy Kilmister utanför Rainbow Bar and Grill i Hollywood, Lemmys favoritställe. Foto: Paul Buck / Epa / TtMotörhead-fans tog farväl av Lemmy Kilmister utanför Rainbow Bar and Grill i Hollywood, Lemmys favoritställe. Foto: Paul Buck / Epa / Tt
Motörhead-fans tog farväl av Lemmy Kilmister utanför Rainbow Bar and Grill i Hollywood, Lemmys favoritställe. Foto: Paul Buck / Epa / Tt
Flera personer placerade ut blommor och tände ljus. Foto: Paul Buck / Epa / TtFlera personer placerade ut blommor och tände ljus. Foto: Paul Buck / Epa / Tt

Flera personer placerade ut blommor och tände ljus.

 Foto: Paul Buck / Epa / Tt
Foto: Emilia OlofssonFoto: Emilia Olofsson
 Foto: Emilia Olofsson

Så sa stjärnorna adjö till Lemmy i natt

Publicerad

LOS ANGELES. Motörhead-fans över hela världen tog i natt ett sista farväl av Lemmy Kilmister.

Den direktsända minnesceremonin Los Angeles, fylld av både gråt och skratt, följdes av över 250 000 tittare på Youtube.

– Lem, ta det lite lugnare på andra sidan, sa Motörheads svenske trumslagare Mikkey Dee i sitt avskedstal.

Massvis med vita blommor intill stora svarta Mashall-högtalare.

Det var en scen värdig ett sista avsked av rocklegendaren Lemmy Kilmister.

Från ett podium turades familj och vänner åt att hylla basisten som levde livet som rockstjärna ända till slutet.

– Vi vet nog inte hur ont han hade för han skulle aldrig erkänna det, sa Lemmys son Paul.

– Han kämpade med den sista skivan på grund av sin hälsa, men när den var klar åkte han ut på turné eftersom fansen alltid kom först, fortsatte han.

Efter det inledande talet från Paul klev Mikkey Dee fram till talarstolen och berättade om sin 25 år långa vänskap med Lemmy.

– Vi var hans andra familj… De sista åren blev hans hälsa sämre. Fram till det hade jag inte ens sett honom hosta eller gå med en snorig näsa. Men det var första gången vi började prata om vanliga saker när vi var ute och spelade. Han sa att han inte ångrade någonting med sitt liv. Det vi gör… gjorde, var det han ville göra, sa Mikkey Dee.

"Ses snart"

Han avslutade med att säga ”vi ses snart”.

Minnesceremonin hölls på Forest Lawn Memorial Cemetery. Där vilar redan kända artister och skådespelare som Humphrey Bogart, Walt Disney, Elizabeth Taylor och Michael Jackson.

Men även på andra platser i Los Angeles ägnades gårdagskvällen åt att fira Lemmys liv.

Ett initiativ togs att hylla stjärnan på hans favoritbar, rockinstitutionen Rainbow bar & grill på Sunset boulevard. Arrangörerna insåg dock snabbt att Rainbow skulle bli för trångt och meddelade istället att hela Sunset, med barerna Whisky och The Roxy, skulle fungera som mötesplats för alla som ville komma ut.

Det var den 28 december som bortgången av att den ikoniske sångaren och basisten slog ned som en bomb på sociala medier. Detta två dagar efter att ikonen fått sin cancerdiagnos.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Annons:
Till Expressens startsida

Mest läst i dag