Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Så reagerade han när Khal Drogo dödades

Jason Momoa som karaktären Khal Drogo. En roll han bara fick spela i en säsong.
Jason Momoa säger nu, flera år senare, att han blev riktigt upprörd över att hans karaktär hade en så kort tid i "Game of thrones":Foto: Fameflynet Pictures
Khal Drogos fru i "Game of Thrones", Daenerys Targaryen, lever dock fortfarande efter fyra säsongen. Hon spelas av Emilia Clarke.Foto: - -

Jason Momoa fick rollen som Khal Drogo i "Game of Thrones".

Efter bara en säsong valde dock regissören RR Martin att låta karaktären dö.

– Efter att George Martin dödade mig tänkte jag "dra åt helvete", säger Momoa nu till Huffington Post.

Skådespelaren Jason Momoa berättar nu för Huffington Post om sin tid som karaktären Khal Drogo i succéserien "Game of Thrones". Som Drogo fick han spela tre olika typer av personligheter; den aggressiva och brutala tyrannen, den kärleksfulla maken till karaktären Daenerys Targaryen, samt en vis ledare.

Men säg den lycka som är långvarig. Eller jobb i det här fallet.

Redan efter första säsongen valde nämligen regissören George RR Martin att låta Momoas karaktär dö. Och trots att detta skedde för tre år sedan verkar Momoa inte riktigt ha kommit över besvikelsen än.

"Dra åt helvete"

– Efter att George Martin dödade mig tänkte jag "dra åt helvete", säger han nu till Huffington Post.

Någon större överraskning kan det dock inte ha varit för Momoa då tv-serien är baserad på romanserien "Sagan om is och eld".

– Jag skojar bara. Men efter att George dödade mig var jag verkligen upprörd. Jag köpte boken och var så upprörd över att jag var död. Men det är en lysande bok, säger han.

Nyligen avslutades fjärde säsongen av "Game of Thrones" och RR Martin avslöjade i samband med den vad som kommer att hända den näst sista boken i serien. Bland annat kommer Momoas fiktiva fru Daenerys Targaryens öde ha en större roll.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.