Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Så mycket tjänar stjärnan Lily Collins på ”Emily in Paris”

Här visar Lily Collins upp sin egen stil.
Lily Collins är Emily i Netflix succéserie ”Emily in Paris”.
Foto: Netflix
Lily Collins är förutom skådespelare dotter till den världskända artisten Phil Collins.
Foto: STELLA PICTURES/SPLASH NEWS

Snart kommer succéserien ”Emily in Paris” tillbaka med en andra säsong på Netflix. 

Serien har genererat stora pengar för streamingtjänsten. 

Men hur mycket tjänar egentligen huvudrollsinnehavaren Lily Collins på det hela? 

Lily Collins, 32, har medverkat i en rad olika filmer och tv-program, men hennes största projekt hittills är Netflix succéserie ”Emily in Paris”, där hon spelar huvudrollen. 

Serien blev Netflix mest populära komediserie under 2020 och sågs av 58 miljoner människor under de första 28 dagarna som serien fanns tillgänglig.

Det råder inget tvivel om att Netflix tjänar stora pengar på serien, och orimligt är det inte att anta att även skådespelarna betalas rejält för rond två av den parisiska ”feel-good”-serien. 

Så mycket tjänar Lily Collins 

Även om Netflix inte avslöjar exakt vad skådespelarna, inklusive huvudrollsinnehavaren Lily Collins, får i lön – så är det relativt enkelt att spekulera kring beloppet baserat på vad andra skådisar fått betalt från streamingjätten. 

Enligt Cosmopolitan så fick till exempel Jennifer Lawrence 25 miljoner dollar för sin nya Netflix film ”Don’t Look Up”. Och Will Smith har enligt tidningen fått 35 miljoner för ”Bright 2”. 

Även om dessa två exempel rör film, så menar Cosmopolitan att Netflix är kända för att även betala sina serie-skådisar väl.  

”Stranger Things” påstås betalat sina huvudrollsinnehavare 350 000 dollar – per avsnitt. 

Även om ”Emily in Paris” kanske inte blivit lika populärt som ”Stranger Things”, så går det med hjälp av uppgifterna att göra en kvalificerad gissning när det kommer till Collins lön. 

300 000 dollar menar Cosmopolitan att man borde kunna anta att Collins tjänar per avsnitt.

Om detta stämmer ska Lily Collins tjäna 3 miljoner dollar på andra säsongen. Översatt till svenska kronor blir detta ungefär 27 miljoner svenska kronor. 

Här är tre saker du inte visste om ”Emily in Paris”.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.