Foto: Pelle T Nilsson / PHOTO: PELLE T NILSSON/AOP-IBL/AFoto: Pelle T Nilsson / PHOTO: PELLE T NILSSON/AOP-IBL/A
 Foto: Pelle T Nilsson / PHOTO: PELLE T NILSSON/AOP-IBL/A
Foto: James Shaw/Rex Shutterstock / JAMES SHAW/REX SHUTTERSTOCK REX FEATURESFoto: James Shaw/Rex Shutterstock / JAMES SHAW/REX SHUTTERSTOCK REX FEATURES
 Foto: James Shaw/Rex Shutterstock / JAMES SHAW/REX SHUTTERSTOCK REX FEATURES

Så mycket tjänar Pewdiepie

Publicerad

Det går bra för den svenska Youtube-kändisen Felix "Pewdiepie" Kjellberg.

Världens största youtuber omsatte drygt 75 miljoner kronor förra året, skriver Dagens media.

Det fortsätter gå bra för värdens största youtube-kändis, svensken Felix "Pewdiepie" Kjellberg.

Kjellberg har haft ytterligare ett lönsamt år, skriver Dagens Media.

Under 2015 omsatte Kjellbergs privata bolag Pewdie Productions drygt 75 miljoner kronor, med ett rörelseresultat på 70 miljoner kronor.

Felix "Pewdiepie" Kjellberg har därmed tjänat ännu mer än året innan, då han drog in över 63,7 miljoner kronor och gjorde en vinst på 63 miljoner kronor.

Frågan är om "Pewdiepie" kommer tjäna ännu mer kommande år. Under 2015 var Youtube-profilen nämligen en del av Youtube-nätverket Maker Studios, men vid årsskiftet bröt han sig loss därifrån och startade det egna nätverket Revelmode. Felix "Pewdiepie" Kjellberg nätverk får dock fortfarande stöd av det Disney-ägda Maker Studios.

 

LÄS MER: Pewdiepies svar på följarnas miljonkritik

 

Felix "Pewdiepie" Kjellberg vräktes från hyresrätt

 

LÄS MER: Pewdiepie vräkt efter bråk med hyresvärd

 

Men alla miljoner på sparkontot hindrade inte Felix "Pewdiepie" Kjellberg från att vräkas av sin hyresvärd.

Det var efter att hyresvärden klagade på det höga ljudet under Youtube-profilens inspelningar.

Kjellberg menar dock att hyresvärden ska ha överreagerat då inspelningarna varar max en timme och är mitt under dagen.

Pewdiepie bor i Brighton, England, och har redan hittat ett nytt ställe i videon. Sedan skämtar han även om hur mycket han tjänar på sina Youtubefilmer:

– Jag kan köpa det här huset, jag behöver inte dig, säger Felix Kjellberg i sin Youtube-video.

 

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag