Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Så mycket tjänar Alex och Sigge på podden

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Alex Schulman berättar att han i dag har råd att testa sina vingar i olika projekt, eftersom han kan leva på podcasten.
Foto: Jan Wiriden
Sigge Eklund.
Foto: Emmalisa Pauly

Varje vecka spelar de in ett nytt avsnitt av en av Sveriges absolut största poddar.

Nu avslöjar Alex Schulman vad han och Sigge Eklund egentligen tjänar på sin podcast.

– Ekonomiskt är det en trygghet. Jag kan leva bara på podden, jag behöver inte göra så mycket annat än den, säger han i Expressens "Livshjulet".

Podcasten 'Livshjulet' med Alex Schulman

Varje vecka lyssnar närmre en halv miljon människor på "Alex och Sigges podcast". Nu avslöjar den ena halvan i duon, Alex Schulman, att han och Sigge Eklund drar in nästan 200 000 kronor – per avsnitt.

– Det kostar 60 000 - 80 000 kronor per avsnitt för en sponsor att medverka i podden. Och vi har 2-4 sponsoirer per podd. Så you do the math, säger han i Expressens podcast "Livshjulet".


LÄS MER: Wahlgrens ilska mot Alex Schulman


Alex Schulman berättar att han i dag har råd att testa sina vingar i olika projekt, eftersom han kan leva på podcasten.

– Ekonomiskt är det en trygghet. Jag kan leva bara på podden, jag behöver inte göra så mycket annat än den, säger han och fortsätter:

– Så nu kan jag göra lite vad jag vill i jobbet. Jag funderar på att skriva ett filmmanus, och även om det inte blir en film så klarar jag av det ekonomiskt nu. Jag är karriärsmässigt i en härlig tid. Jag är fri.

Men Alex Schulman berättar också att han inte alltid känt så. Tidigare har han sagt i podcasten "Värvet" att han haft en ständig oro för att jobben ska sina och att han lägger undan pengar eftersom att han varit osäker på framtiden.

LÄS MER: Schulmans arga svar till Filip Hammar

"Det var min lågpunkt"

– I dag är det bättre. Jag har fått bättre självförtroende. Men det fanns en period när vi började med podcasten då alla älskade Sigge så mycket. Folk skrev att han var så smart och att "det är först nu man fattar hur pantad Alex är", säger han och fortsätter:

– Det var min lågpunkt för självförtroendet. Jag kände att jag var där på låns, att det var tack vare Sigge som jag överhuvudtaget kunde livnära mig på det här.

Alex Schulman berättar i podcasten att han i dag jobbat med sig själv och stärkt sitt självförtroende. Nu är han glad över att han och Sigge Eklund är en så pass tydlig duo och känner inte att han är med "på låns".

– Podden har byggt mig och Sigge som en duo. Vi har gjort en scenshow ihop och en bok. Vi har byggt upp en härlig grej tillsammans utifrån att vi är en duo, säger han.Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.