Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Så mycket kostar middagen med Sofia och Carl Philip

Prins Carl Philip och Prinsessan Sofia.Foto: ROBERT EKLUND / STELLA PICTURES
Enligt uppgifter ska Carola uppträda under middagen.Foto: CHRISTER WAHLGREN / KVP/ EXPRESSEN

Prins Carl Philip och prinsessan Sofia förbereder sig för fest.

På fredag gästar de en välgörenhetsmiddag, dit gäster som H&M:s Karl Johan Persson, Tomas Ledin och Isabella Löwengrip är bjudna.

Prislappen för att få gå på middagen – 2 500 kronor – går direkt till välgörenhetsorganisationen Project Playground.

Välgörenhetsmiddagen arrangeras på anrika Hallwylska palatset i Stockholm på initiativ av Kharmagruppen och blir en festlig helkväll – med ett seriöst ändamål.

Alla intäkter som dras in under middagen går nämligen oavkortat till välgörenhetsorganisationen Project Playground och deras verksamhet i Sydafrika och Sverige.

Project Playground grundades av bland andra prinsessan Sofia och arbetar med barn som lever i utsatthet. I dag är Sofia hedersordförande i organisationen.

Tomas Ledin och Isabella Löwengrip bjudna på middagen

Och prinsessan Sofia kommer själv att närvara vid middagen, liksom prins Carl Philip. Det framgår av hovets kalender. Det blir parets första gemensamma framträdande sedan deras andra barn, prins Gabriel, föddes i augusti.

Isabella Löwengrip är en av gästerna.Foto: IBL

Men enligt Expressens uppgifter har fler celebra gäster fått inbjudningar, som H&M:s vd och kronprinsessan Victorias nära vän Karl-Johan Persson med hustrun Leonie Persson. 

Artisten Tomas Ledin och hans hustru Marie Ledin, chef för Polarpriset, kommer också, liksom entreprenören och bloggaren Isabella Löwengrip.

Tomas och Marie Ledin.Foto: OLLE SPORRONG

Carola ska också, enligt uppgifter, närvara för att uppträda på middagen.

Prislapp: 2 500 kronor per gäst

Gemensamt för alla gäster är att de är bjudna för deras vilja att bidra till Sofias och Carl Philips hjärteprojekt Project Playground.

Under kvällen arrangeras en auktion som leds av antikexperten och tv-personligheten Peder Lamm. Konst och andra föremål som donerats av samarbetspartners auktioneras ut till högstbjudande.

Alla intäkter från auktionen går direkt till Project Playgrounds verksamhet. Det gör också kuvertavgiften som varje gäst betalar. Enligt uppgifter ligger avgiften på 2 500 kronor per gäst.

Middagen arrangerades även förra året och då lyckades man samla in en dryg miljon kronor.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.