Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Så mycket fick Bianca efter Caia-försäljningen

Så mycket tjänar och omsätter influerarbolagen i Sverige.
Bianca Ingrosso blev ekonomiskt oberoende efter försäljningen.
Foto: OLLE SPORRONG
Caia Cosmetics omsatte över 100 miljoner förra året.
Foto: Karin Törnblom / IBL

Bianca Ingrosso har varit förtegen kring försäljningen av Caia. 

Men nu vågar influencern avslöja nya detaljer om miljonaffären.

Förra sommaren sålde Bianca Ingrosso, 26, halva sin andel i Caia Cosmetics till riskkapitalbolaget Verdane. När försäljningen offentliggjordes kom flera uppgifter om vad försäljningen var värd, men varken influencern eller delägarna kommentera några exakta siffror.  

Tidigare i våras avslöjade Breakit att sminkbolagets värde uppgick till 505 miljoner kronor och att Bianca Ingrossos skulle fått drygt 73 miljoner av försäljningen, uppgifter som hon varken dementerat eller bekräftat. 

– Det kändes väldigt sjukt till en början. När man är en startup, och vi har inte varit så många i vårt bolag, att andra människor då nästan från ett helikopterperspektiv tror på vårt bolag och mig så pass mycket att de vill investera ett så stort kapital i Caia blir ”oj”, ”alltså va”. Nästan som att man får ett bra ragg på krogen, har Bianca Ingrosso tidigare sagt i en kommentar till DiTV.

”Ingen har gissat rätt”

Men efter mer än ett års hemlighetsmakeri väljer nu Bianca Ingrosso att ta bladet från munnen i Alexander Pärleros ”Framgångspodden”

– Jag gick inte in i bolaget med tanken om att det skulle säljas sen. Det kändes surrealistiskt och som att jag släppte ifrån mig en liten del av min bebis, säger hon först om försäljningen av Caia.

Alexander Pärleros passar också på att fråga om den spekulerade mångmiljonvinsten.

– Vad gjorde du sen när det damp ner en 70 millar på ditt konto?, frågar han. 

– Äh... Det var mycket mer, svarar Bianca Ingrosso och fortsätter:

– Den siffran har faktiskt aldrig någon gissat rätt på. 

Programledaren frågar då om det rörde sig om mer än 200 miljoner. 

– Naej... Men det var nog där, svarar Bianca Ingrosso.

Blev skrämd av pengarna

I avsnittet förklarar ”Wahlgrens värld”-stjärnan att det tog ungefär ett och ett halvt år av förhandlingar innan hon pengarna till slut landade på hennes konto. Hon berättar också att den stora summan pengar skrämde henne. 

– Jag var rädd i ett och halvt år inför den här dagen. Jag tänkte att jag behövde skaffa en psykolog nu. Jag har väldigt svårt att tappa mig själv, gör jag det bara en dag blir jag väldigt besviken. 

– Men jag kände ingenting... Vilket är ett bevis på att jag inte styrs av pengar. 

Hårda orden om succéserien ”Squid game”

Recensent Mattias Bergqvist sågar Squid game.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.