Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Så mycket får Michael Jacksons barn

MÅNGMILJONÄR. Michael Jackson valde att låta sina syskon och sin far bli helt utan arv, medan hans mamma och barn ärver flera miljoner. Foto: Phil Walter
LONDON. Michael Jackson gör sina tre barn till mångmiljonärer - men
först när de fyller 30.
När dokumentet över hur han väljer att fördela sina tillgångar kom ut visar det att bara barnen och hans mamma får del av pengar.

FAKTA

De får Jacksons arv


Pappa Joe: INGET.
Bröderna Jermaine, Jackie, Tito, Marlon och Randy: INGET.
Systrarna Latoya, Rebbie och Janet: INGET.
Ex-fruarna, Debbie Rowe och Lisa Marie Presley: INGET.
Personalen och de närmaste vännerna: INGET.
Mamma Katherine: 99 miljoner dollar.
Barnen Prince, Paris och Blanket: Mer än 33 miljoner dollar var.

Trots att han dog pank visar den fond Michael Jackson satt upp att hans tre barn och mamma Katherine kommer att få det mer än väl ställt. Katherine kommer snart att få tillgång till 99 miljoner dollar och Prince, 13, Paris, 12, och Blanket, 8, kommer att få 33
miljoner dollar var, men de måste vara minst 30 år innan de själva får tillgång till pengarna.
- När de blir gamla nog och förhoppningsvis visa nog så kommer de att få tillgång till pengarna, säger en vän till familjen till News of the World.

Förvånade familjen

Flera saker i det 23-långa dokumentet förvånar familjen. Namn var inte rättstavade, och utöver att hans syskon och pappa inte fick några pengar så blev också hans två exfruar, hans närmsta vänner eller personal lottlösa.
- Michael hade sina duster med sin pappa och sina bröder, men som den generösa själ han var så är det nästan helt otroligt att han inte lämnade kvar något till dem, säger familjevännen.

40 procent går till barnen

Vad som mer framgår är att hans tillgångar uppgår till 300 miljoner dollar.  Av hans pengar kommer 40 procent att gå till hans barn, 40 procent till hans mamma och 20 procent till välgörenhet.