Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Här är alla deltagarna i ”Så mycket bättre” 2021

Här är årets deltagare i Så mycket bättre 2021
Cherrie är en av 14 folkkära artister som deltar i årets säsong
Foto: Stina Stjernkvist/TT / TT NYHETSBYRÅN
Sångerskan och skådespelaren Siw Malmkvist medverkar.
Foto: ALEX LJUNGDAHL
Artisten Daniel Adams-Ray har också tolkat låtar i årets säsong.
Foto: Naina Helén Jåma/TT / TT NYHETSBYRÅN

Årets säsong av ”Så mycket bättre” drar snart i gång.

14 folkkära artister har varit på Gotland för att tolka varandras låtar – här är alla deltagare som tittarna får se.

”Så mycket bättre” spelades in på Gotland i somras och har premiär den 30 oktober på TV4.

Här är alla deltagare som medverkar i programmet 2021: 

Musikalstjärnan och skådespelaren Peter Jöback.
Foto: PELLE T NILSSON / SPA SPA | SWEDISH PRESS AGENCY

Peter Jöback 

Peter Jöback är den folkkära artisten och skådespelaren som slog igenom i rollen som Robert i föreställningen ”Kristina från Duvemåla”. Han har medverkat i flera stora uppsättningar, däribland i ”The Phantom of the Opera” på Broadway, ”Sound of Music” och ”Snövit”. 2014 blev Peter Jöback vald till årets artist, och spelade huvudrollen samt skrev manuset till dramafilmen ”Jag kommer hem igen till Jul” från 2019.

Maxida Märak är känd för sin hiphop som hon blandar med traditionell jojk.
Foto: FREDRIK SANDBERG/TT / TT NYHETSBYRÅN

Maxida Märak

Maxida Märak slog igenom med dokumentärfilmen ”Sampi Sisters” och är i dag känd för sin hiphop som hon blandar med traditionell jojk. Hon är uppvuxen i Jokkmokk och brinner för samernas rättigheter. 2015 var Maxida Märak sommarvärd i radioprogrammet ”Sommar i P1” och medverkade 2018 som gäst i ”Jills veranda”.

Siw Malmkvist är en av Sveriges mest folkkära artister.
Foto: ALEX LJUNGDAHL

Siw Malmkvist

Siw Malmkvist är sångerskan och skådespelerskan som fick sitt stora genombrott år 1959 när hon vann Melodifestivalen, och blev värdinna i Lennart Hylands underhållningsprogram ”Stora famnen”. 2016 blev hon även invald i utmärkelsen Swedish Music Hall of Fame – som uppmärksammar stora stjärnor i svensk populärmusik.

Dansbandsmusikern Casper Janebrink medverkar i årets säsong.
Foto: HENRIK JANSSON

Casper Janebrink

Casper Janebrink är frontfiguren i dansbandet Arvingarna vars låt ”Eloise” vann Melodifestivalen år 1993. Han är basist och sångare i bandet – och gruppen har tävlat i Melodifestivalen fem gånger. 2016 var han programledare för ”Bingolotto” och vunnit tävlingsprogrammet ”Stjärnornas stjärna” 2018. 

RnB-artisten Cherrie var sommarvärd i ”Sommar i P1” 2017.
Foto: Stina Stjernkvist/TT / TT NYHETSBYRÅN

Cherrie

Cherrie är RnB-artisten som slog igenom med albumet ”Sherihan” år 2016. Hon har bland annat prisats för Årets hiphop/soul på P3 Guld och Grammisgalan. Hon sommarpratade även i ”Sommar i P1” 2017, och är en av gästerna i årets säsong av ”Skavlan”.

Andreas Mattson har skrivit låtar till årets deltagare Peter Jöback, men även andra artister som Carola och Lisa Nilsson.
Foto: Jessica Gow/TT / TT NYHETSBYRÅN

Andreas Mattsson

”Så mycket bättre” har även fått ett indiepop-tillskott. Andreas Mattsson var med i indiebandet Popsicle under 1990-talet och släppte sitt första soloalbum 2006. Han har också skrivit låtar till bland andra Lisa Nilsson, Carola och Peter Jöback. I år när han medverkar i tv-programmet har det gått 20 år sedan bandet Popsicle lades ner. 

Sugarplum Fairys grundades år 1998 av Viktor Norén, Carl Noren och Kristian Gidlund.
Foto: EA CZYZ

Gustaf och Viktor Norén

Gustaf Norén är bland annat känd för att ha medverkat i Mando Diao och hans bror Viktor Norén debuterade i bandet Sugarplum Fairy. Mando Diaos kändaste låt är ”Dance with somebody” som vann en Grammis 2020 för Årets låt. 2015 splittrades bandet, men förra året släppte Gustaf och Viktor Norén ett debutalbum som brödraduo – albumet ”Hymns To The Rising Sun”. 

Thomas Stenströms låt ”Slå mig hårt i ansiktet” blev en enorm hit med över 40 miljoner spelningar på Spotify.
Foto: Stina Stjernkvist/TT / TT NYHETSBYRÅN

Thomas Stenström

2012 släppte Thomas Stenström från Uddevalla sitt debutalbum ”Nåt annat, nån annanstans” och två år senare kom låten ”Slå mig hårt i ansiktet” som har över 40 miljoner spelningar på Spotify i dag. Thomas har också blivit nominerad till årets bästa låt vid Grammisgalan och P3-guldgalan. 

Melissa Horn spelandes på gitarren.
Foto: Mattias Hansson/TT / TT NYHETSBYRÅN

Melissa Horn

Melissa Horn är vis-och popartisten samt låtskrivaren som fick skivkontrakt innan hon gick ut gymnasiet. Debutalbumet ”Långa nätter” från 2008, ”Säg ingenting till mig”, ”Innan jag kände dig”, ”Om du vill vara med mig” samt ”Jag går nu” har sålt guld respektive platina. De har även belönats med flertal Grammisnomineringar och toppat listorna i Sverige såväl som Norge.

Harpo slog igenom med låten ”Honolulu” på 1970-talet.
Foto: OLLE SPORRONG

Harpo

Hapo, eller Jan Svensson som han egentligen heter, slog igenom med låten ”Honolulu” år 1973. Han är en svensk popmusiker som under 1970-talet hade flera låtar på topplistor världen över – bland annat ”Moviestar”, ”Sayonara” och ”Horoscope”.

Daniel Adams-Ray är en av artisterna som tolkar låtar i ”Så mycket bättre” 2021.
Foto: Naina Helén Jåma/TT / TT NYHETSBYRÅN

Daniel Adams-Ray

Daniel Adams-Ray är en svensk artist, rappare och modedesigner som slog igenom år 2004 med hiphopgruppen Snook. Han vann SM-guld i freestylerap 2005 och utsågs till ”Årets rappare” 2006. År 2010 släppte han sitt debutalbum som soloartist, ”Svart vitt och allt däremellan”.

Moonica Mac gjorde sin debut år 2017.
Foto: Mattias Hansson/TT / TT NYHETSBYRÅN

Moonica Mac

Moonica Mac är en svensk låtskrivare, musikproducent och sångerska. Hon debuterade år 2017 och släppte sitt första album, ”Stark och sårbar”, år 2019. Hon har turnerat med Miss Li i fjol och släppte i år singeln ”Det stora röda huset” tillsammans med Benjamin Ingrosso.

Marie Nilsson Lind, syster till skådespelaren Josefin Nilsson, medverkar i ”Så mycket bättre” 2021.
Foto: OLLE SPORRONG

Marie Nilsson Lind

Även Marie Nilsson Lind medverkar i årets ”Så mycket bättre”. Hon var en av medlemmarna i Ainbusk tillsammans med sin syster Josefin Nilsson. Marie skrev text och musik till flera av bandets låtar och år 2019 sommarpratade hon även i ”Sommar i P1”.

90-talsprofilen berättar – därför försvann han från rampljuset

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.