Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Så mycket bättre 2021: Alla deltagare i årets säsong

I höst är det dags för inspelningen av årets ”Så mycket bättre”.

14 folkkära artister kommer att åka till Gotland för att tolka varandras låtar – och här är alla deltagare: 

”Så mycket bättre” kommer att spelas in på Gotland i sommar och ha premiär i höst på TV4.

Här är alla deltagare i programmet 2021: 

Foto: PELLE T NILSSON / SPA SPA | SWEDISH PRESS AGENCY

Peter Jöback 

Peter Jöback är den folkkäre artisten och skådespelaren som slog igenom i ”Kristina från Duvemåla”. Han har bland annat medverkat i flera teaterföreställningar, så som ”Sound of Music” och ”Snövit”, och blev vald till årets artist år 2014.

Foto: FREDRIK SANDBERG/TT / TT NYHETSBYRÅN

Maxida Märak

Maxida Märak slog igenom med dokumentärfilmen ”Sampi Sisters” och är i dag känd för sin hiphop som hon blandar med traditionell jojk. Hon är uppvuxen i Jokkmokk och brinner för samernas rättigheter. 

Foto: ALEX LJUNGDAHL

Siw Malmkvist

Siw Malmkvist är sångerskan och skådespelerskan som fick sitt stora genombrott år 1959 när hon vann Melodifestivalen och blev värdinna i Lennart Hylands ”Stora famnen”. 2016 blev Siw även invald i Swedish hall of fame – som uppmärksammar stora stjärnor. 

Foto: HENRIK JANSSON

 Casper Janebrink

Casper Janebrink är frontfiguren i dansbandet Arvingarna vars låt ”Eloise” vann Melodifestivalen år 1993. Casper är basist och sångare i bandet – och gruppen har tävlat i Melodifestivalen fem gånger. 

Foto: Stina Stjernkvist/TT / TT NYHETSBYRÅN

Cherrie

Cherrie är r'n'b- artisten som slog igenom med albumet Sherihan år 2016. Hon bland annat har prisats för Årets hiphop/ soul på Grammisgalan och på P3 Guld. 

Foto: Jessica Gow/TT / TT NYHETSBYRÅN

Andreas Mattsson

”Så mycket bättre” kommer även att få ett indiepop-tillskott. Andreas Mattsson var med i indiebandet Popsicle under 1990-talet och släppte sitt första soloalbum 2006. Han har också skrivit låtar till bland andra Lisa Nilsson, Carola och Peter Jöback. 

Foto: EA CZYZ

Gustaf och Viktor Norén

Gustaf Norén är bland annat känd för att ha medverkat i Mando Diao och hans bror Viktor Norén debuterade i bandet Sugarplum Fairy. Förra året släppt de ett debutalbum som brödrarduo – albumet ”Hymns To The Rising Sun”. 

Foto: Stina Stjernkvist/TT / TT NYHETSBYRÅN

Thomas Stenström

2012 släppte Thomas Stenström från Uddevalla sitt debutalbum ”Nåt annat, nån annanstans” och två år senare kom låten ”Slå mig hårt i ansiktet” som har över 40 miljoner spelningar på Spotify i dag. Thomas har också blivit nominerad till årets bästa låt vid Grammisgalan och P3-guldgalan. 

Foto: Mattias Hansson/TT / TT NYHETSBYRÅN

Melissa Horn

Melissa horn är vis- och popsångerskan som fick skivkontrakt innan hon gick ut gymnasiet. Hon debuterade med låten ”Långa nätter” år 2007 och år 2009 kom albumet ”Säg ingenting till mig” som sålde guld. 

Foto: OLLE SPORRONG

Harpo

Hapo, eller Jan Svensson som han egentligen heter, slog igenom med låten ”Honolulu” år 1973. Han är en popmusiker som har flera låtar på topplistor världen över – bland annat ”Moviestar” och ”Sayonara”.

Foto: Naina Helén Jåma/TT / TT NYHETSBYRÅN

Daniel Adams-Ray

Daniel Adams-Ray slog igenom år 2004 med hiphopduo Snook – men har de senaste åren kört solo. År 2010 släppte han sitt debutalbum som soloartist, ”Svart vitt och allt däremellan”.

Foto: Mattias Hansson/TT / TT NYHETSBYRÅN

Moonica Mac

Moonica Mac är en svensk låtskrivare, musikproducent och sångerska. Hon debuterade år 2017 och släppte sitt första album, ”Stark och sårbar”, år 2019. 

Foto: OLLE SPORRONG

Marie Nilsson Lind

Även Marie Nilsson Lind kommer att medverka i ”Så mycket bättre”. Hon var en av medlemmarna i Ainbusk tillsammans med sin syster Josefin Nilsson. Marie skrev text och musik till flera av bandets låtar och år 2019 sommarpratade hon även i P1.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.