Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Christer Sjögrens drag – överraskar alla med succén

Foto: TV4.
Foto: TV4.
Foto: TV4.
Foto: TV4.
Foto: TV4.

I lördagens avsnitt av ”Så mycket bättre” uppträder Christer Sjögren utanför en Ica-butik.

På bara några minuter samlas en stor folksamling runt den folkkära artisten – som får börja skriva autografer.

– Först var det bara två där. Sen kom Christer och spelade, och då kom det tusen pers, säger deltagaren Albin Lee Meldau.

Lördagens avsnitt av ”Så mycket bättre” kretsar kring den 30-åriga göteborgaren Albin Lee Meldau, som fram till säsongspremiären var en doldis i det svenska folkets ögon.

Han berättar att han genom åren uppträtt mycket som gatumusikant – och menar att det stundtals har genererat 50 000 kronor i månaden tack vare generösa turister.

Men Albins uppträdanden på gatan har inte alltid varit en dans på rosor. En gång hotade en ”knarkare” att skjuta honom i huvudet på grund av hans sångröst, berättar han bland annat i programmet.

Sjögren förvånar fansen med klassikern

I avsnittet ger sig gänget ut för att uppträda utanför Ica i gotländska Hemse. Först framför Albin och Christer den gamla klassikern ”Stand by me” av Ben E. King – men publiken är skral.

– Det var bara två där, säger Albin.

 

 

Detta förändras dock snabbt när Christer Sjögren ensam greppar gitarren och stämmer upp till sång.

Ulises Infante Azocar, mer känd som ”Stor”, frågar ett fan om denna vill höra klassikern ”Leende guldbruna ögon”. Responsen är lyrisk, och i takt med att Sjögren river av de legendariska ackorden flockas allt fler åskådare runt honom.

– Verkar Christer Sjögren ha många fans? Ja, det har han, säger Albin Lee Meldau efteråt.

Han fortsätter:

– Jag tror inte att han kan gå många meter utan att träffa på någon som har honom som barndomsidol.

Albin har alldeles rätt. Snart får Christer Sjögren lov att skriva autografer och dela ut kramar till de lyckliga fansen.

– Det är så jävla kul att se dig, du är en så härlig människa. Sjögren kan man lita på!, utbrister ett av fansen som får en autograf.