Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Så mycket bättre” 2020 – alla artister och vilka de är

Sjunger Lisa Nilssons ”Ett långsamt farväl”
”Så mycket bättre” 2020: Här är alla deltagare.Foto: TV4

Varje lördag bänkar sig en miljonpublik för att kolla på TV4-succén ”Så mycket bättre”.

Vill du veta lite mer om artisterna?

Här är samtliga deltagare i ”Så mycket bättre” 2020 – vilka de är och vad de har gjort.

Varje höst sedan 2010 har TV4 sänt underhållningsprogrammet ”Så mycket bättre” på lördagskvällarna med premiär i slutet av oktober.

Att låta artister tolka andra artisters låtar, höra snacket kring tolkningarna och andra berättelser från deltagarna liv och artistliv visade sig snabbt vara en attraktiv idé – som utvecklades i Nederländerna.

”Så mycket bättre” har sedan starten för elva år sedan haft en genomsnittlig tittarsiffra på runt 1,5 miljoner – och premiären 2020 lockade 1,35 miljoner tittare.

Alla deltagare i ”Så mycket bättre” 2020

I år är det veteranen Plura Jonsson, Markus Krunegård och Ana Diaz som är på plats på Grå Gåsen på Gotland hela säsongen – och tar emot de andra artisterna.

Här får du veta lite mer om årets samtliga deltagare i ”Så mycket bättre” i TV4.

Ana Diaz i ”Så mycket bättre”

Ana Diaz är 43 år och kommer från Västerås, men har de senaste 20 åren bott i Stockholm, Storbritannien, USA och Australien. Hon har rötter i Venezuela, Spanien och Finland.

Ana Diaz har en egen artistkarriär sedan några år, men har framför allt skrivit låtar för och samarbetat med andra artister.

Bland de internationella namnen kan nämnas Britney Spears, One Direction, Wyclef Jean, David Guetta och Jennifer Lopez – och bland de svenska artisterna finns Loreen, Agnes, Zara Larsson, Sabina Ddumba, Daniel Adams-Ray, Petra Marklund, Oskar Linnros och Petter.

Benjamin Ingrosso i ”Så mycket bättre”

Benjamin Ingrosso är 23 år och kommer från en artistfamilj i Stockholm: pappa är tidigare dansaren Emilio Ingrosso och mamma är artisten Pernilla Wahlgren. Hans kända syskon heter Oliver Ingrosso och Bianca Ingrosso.

Han vann Lilla melodifestivalen som nioåring och 2018 segrade han i svenska Melodifestivalen med låten ”Dance you off”. I finalen i Portugal slutade han på sjunde plats.

Helen Sjöholm i ”Så mycket bättre”

Helen Sjöholm, 50, kommer från Sundsvall och slog igenom stort i rollen som Kristina i musikalen ”Kristina från Duvemåla” med musik av Benny Andersson. Hon sjunger också i BAO, Benny Anderssons Orkester.

Helen Sjöholm spelade rollen som Gabriella i Kay Pollaks film ”Så som i himmelen” och sjöng där den mycket populära ”Gabriellas sång”. 

Jakob Hellman i ”Så mycket bättre”

Jakob Hellman, 55, slog igenom med albumet ”…och stora havet” 1989, då han också fick en Grammis för bästa manliga rockartist. Han drog sig tillbaka från musiklivet, men ska i januari 2021 ge ut sitt andra album – det första på 32 år.

Numera bor Jakob Hellman bosatt i Palma, Mallorca, där hans fru Karolina arbetar för Svenska kyrkan. Han är född i Stockholm men växte upp i Vuollerim i Lappland.

Lisa Nilsson i ”Så mycket bättre”

Lisa Nilsson är 50 år och gjorde stor succé med sitt tredje album ”Himlen runt hörnet” 1992 – med Mauro Scocco som låtskrivare.

Hon föddes i Tyresö och har gett ut 13 album som soloartist. Hon har också gjort några filmroller och stått på scen i shower och musikaler som ”Chicago”.

Lili & Susie i ”Så mycket bättre”

Popduon Lili & Susie består av systrarna Lili, 54, och och Susie Päivärinta, 56. De växte upp i Sollentuna norr om Stockholm.

Deras singel ”Oh mama” blev en superhit 1987 och duons karriär var som mest framgångsrik i slutet av 1980-talet och början av 1990-talet.

Loreen i ”Så mycket bättre”

Bakom artistnamnet Loreen finns Lorine Zineb Noka Talhaoui, 37, född i Åkersberga, uppväxt i Västerås och med rötter i Marocko.

Loreen var med i ”Idol” 2014 och har medverkat i Melodifestivalen flera gånger. Hon vann tävling 2012 med låten ”Euphoria” och tog också hem segern i Eurovision Song Contest, som gick i i Baku i Azerbajdzjan.

Markus Krunegård i ”Så mycket bättre”

Markus Krunegård, 41, är född och uppväxt i Norrköping och har rötter i finska Tornedalen.

Sedan debutsingeln ”Jag är en vampyr”, som vann P3 Guld 2009, har han gett ut sex album och samarbetat med bland andra Veronica Maggio och turnerat med Kent och Little Jinder.

Newkid i ”Så mycket bättre”

Jhun Alexander Ferrer, 29, har under sitt artistnamn Newkid släppt två soloalbum och samarbetat med artister som Ison & Fille, Lorentz & Sakarias, Petter och Linda Pira.

Newkid är född och uppväxt i Uddevalla och hans pappa kommer från Filippinerna.

Plura Jonsson i ”Så mycket bättre”

Plura Jonsson, 69, bildade tillsammans med sin bror Carl Jonsson och Tony Thorén rockbandet Eldkvarn 1971 – men först hette de Piska mig hårt. Han sjunger och har skrivit de flesta av bandets låtar, som finns dokumenterade på 24 studioalbum och sex liveinspelade album.

Plura Jonsson heter egentligen Per Malte Lennart Jonsson och är född och uppväxt i Norrköping. Han har också gett ut kokböcker och lett matlagningsprogram i tv.

Silvana Imam i ”Så mycket bättre”

Silvana Imam, 34, har sedan debuten 2013 gett ut tre album. Hon föddes i det som nu är Litauen, men kom som fyraåring med sin familj till Sverige och har bott i Kiruna och Jakobsberg.

Hon har samarbetat med artister som Sabina Ddumba, Seinabo Sey och Mapei och har också huvudroll i dokumentärfilmen ”Silvana – väck mig när ni vaknat”.

Tommy Körberg i ”Så mycket bättre”

Tommy Körberg, 72, är född i Skellefteå i Västerbotten och har en lång artistkarriär bakom sig – den började på allvar redan på 1960-talet. Han vann Melodifestivalen 1969 med ”Judy min vän” och sjöng på 70-talet i band som Solar Plexus och Made in Sweden (medJojje Wadenius på gitarr). 1988 vann han Melodifestivalen igen, med låten ”Stad i ljus”.

Tommy Körberg har stått på scen i revyer med Hasse & Tage, men också på Dramaten och i en rad musikaler. Han har också medverkar i flera filmer och tv-serier som ”Gåsmamman”.

Tove Styrke i ”Så mycket bättre”

Tove Styrke, 27, dök upp i ”Idol” 2009 och har sedan dess gett ut tre soloalbum. Hon är född i Umeå i Västerbotten och bor numera i Stockholm.

Under 2018 turnerade Tove Styrke i USA som förband till sångerskan Lorde och senare samma år var hon förband till Katy Perry på en Europaturné.

När visas ”Så mycket bättre” 2020?

Årets upplaga av ”Så mycket bättre” går varje lördag klockan 20.00-22.00, men kan också ses på TV4 Play.