Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Perrellis insikt efter tragiska beskedet

Louise Hoffsten berättar om chocken när hon fick veta att sin idol, Monica Zetterlund var död. Foto: TV4
I säsongsfinalen är Monica Zetterlunds vän Kerstin Bagge med på Gotland. Foto: TV4
Monica Zetterlund gick bort i maj 2005. Hon blev 68 år gammal.Foto: THOMAS ENGSTRÖM

Monica Zetterlund gick tragiskt bort när hon i maj 2005 brann inne i sitt hem, 68 år gammal.

I lördagens "Så mycket bättre" berättar Charlotte Perrelli och Louise Hoffsten om sorgen efter det tragiska beskedet.

– Jag åkte ju förbi när brandkåren stod utanför. Det var en sådan chock alltså, säger Charlotte Perrelli i "Så mycket bättre".

Det var den 12 maj 2005 som Monica Zetterlund gick bort i en brand i sin lägenhet på Birger Jarlsgatan i Stockholm.

I lördagens "Så mycket bättre" hyllas den svenska jazzlegendaren av programmets deltagare, och Zetterlunds vän Kerstin Bagge är på plats för att ta del av låttolkningarna.

Under lunchen kommer artisterna in på Monica Zetterlunds tragiska dödsfall, och berättar om sina känslor kring beskedet.

– Jag fick en chock. Jag hade varit i Memphis på jobb, landade på Arlanda och då fick jag veta att hon var död. Det var så ofattbart att hon hade brunnit inne. Jag kände bara att nä, det är inte värdigt, det ska inte vara så, säger Louise Hoffsten, som hade Monica Zetterlund som sin stora idol, och hade fått uppträda med henne tidigare.

 

 

Charlotte Perrelli berättar i ”Så mycket bättre” om hur hon åkte förbi Monica Zetterlunds hus när brandkåren var där. Foto: TV4

Perrelli: ”Var en sådan chock”

Charlotte Perrelli berättar att hon faktiskt åkte förbi branden, utan att veta att det var Zetterlund som var drabbad.

– Jag åkte ju förbi när brandkåren stod utanför. Jag hade ju ingen aning om var Monica bodde, jag visste inte att det var hon. Det var inte förrän jag kom hem och satte på tv:n som jag insåg, att herregud. Det var en sådan chock alltså, säger hon i "Så mycket bättre".

Kerstin Bagge tror att Monica Zetterlund ringde henne i samband med att det hände, men de två lyckades inte prata över telefon. I stället fick hon sorgebeskedet från en väninna.

– Jag fick ett telefonsamtal klockan sex, så gick jag och svarade och det var ingen där. Plötsligt fick jag en ingivelse, att det var Monica som ringde. Men jag tänkte inte mer på det. En stund senare ringde det igen. Då var det ett barn till en väninna som har suttit på restaurangen på Birger Jarlsgatan. Hon har ringt till sin mamma och sagt "Det brinner i Monicas lägenhet", och väninnan ringer till mig. Det var jobbigt.