Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

De var bäst i kvällens ”Så mycket bättre”

Expressens Maria Brander sätter betyg på artisterna i lördagens avsnitt av ”Så mycket bättre”. 

Eric Gadd

”Sakta vi gå genom stan”

 (2 getingar)

Här saknar jag kärvheten och den svepande känslan i Zetterlunds röst. Gadd är så slick att han snarare påminner om en fräsch citronzest i ett cocktailglas, än ett lingonris. Dessutom har han lagt ett stolpigt beat ovanpå allt som mest förstör. 

Foto: TV4

 

Christer Sjögren

”Var blev ni av, ljuva drömmar?”

 (1 geting)

”Inga åthävor, bara ställ dig och sjung, vifta med armar kan du göra sen.” Så sa Tage Danielsson till Monica Z om framförandet. Christer gör naturligtvis tvärtom, knyter den dramatiska näven, och det blir såsig pianobarsmusik av det vackra allvaret. Helgerån!

Foto: TV4

Albin Lee Meldau

”Visa från Utanmyra”

 (3 getingar)

Albins ljuvliga kvidande gjuter nytt vemod i den här folkvisan. Samtidigt går allt lite på rutin, när sångaren plockar fram sina vanligaste scenposer och det där numera välbekanta vibratot. 

Foto: TV4

 

Louise Hoffsten

”Jag vet en dejlig rosa”

 (3 getingar)

Louise sjunger sången hon en gång inte orkade sjunga på minnesvakan. Starkt förstås, men ibland känns det som att hon håller igen för att inte bryta ihop, och sorgen når inte riktigt fram till oss andra.

Foto: TV4

 

Charlotte Perrelli

”Under vinrankan”

 (2 getingar)

Jag vet att en hel värld av millennials precis brutit ihop framför trailern till nya ”Lejonkungen”, men att göra ett slags Lejonkungen-tappning av refrängen var ändå en jättekonstig idé.

Foto: TV4

 

Linnea Henriksson

”Some other time”

 (3 getingar)

Tar chansen att ”få sjunge lite jazz”, och är originalet trogen. Linnea har dock inte samma power som Monica Zetterlund. Det blir mer skirt och beslöjat hest. Vackert som skimrande, men ack så förgänliga, daggdroppar.

Foto: TV4

 

Stor 

”Gröna små äpplen”

 (4 getingar)

Ger bort sången till Seinabo Sey, vilket kan kännas som fusk. Men det är ju ingen tävling, och Stor är dessutom den enda som verkligen gör sin grej. Det svänger – på ett skönt akustiskt sätt, och Seinabo sjunger, precis som Monica, föredömligt okomplicerat.

Foto: TV4