Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Christer Sjögrens ärliga ord om tårarna i tv: ”Blev påmind”

Minnena kommer tillbaka när Christer Sjögren ska framföra Stors låt ”Pappas låt”. Foto: TV4
Christer Sjögren tillsammans med sin pappa Hans. Foto: TV4/Privat

I lördagens ”Så mycket bättre” berättar Christer Sjögren om sin relation till sin pappa – och faller i gråt. 

Nu avslöjar han anledningen till hans starka känslor.

– Det finns en del som stänger av, men vad är det för mening då? , säger han till Expressen. 

I lördagens program var det dags för rapparen ”Stor” att lyftas fram – som femte artist i ordningen i årets säsong. 

För Christer Sjögren blev det en känslosam dag. Han valde att tolka ”Pappas låt” – som han tyckte passade honom mer än väl. 

– Låten är mitt i prick. Han har skrivit en låt som stämmer in textmässigt på relationen till min far otroligt mycket. Den är så otroligt stark, säger Christer Sjögren till Expressen. 

Christer Sjögren berättar om hur nära han och hans pappa stod varandra – och i programmet faller han i gråt när han pratar om honom.

– Man får känslor för sådana sånger. Jag har nära till både skratt och gråt. Jag är glad att jag har tillgång till hela mitt känsloregister. Det finns en del som stänger av, men vad är det för mening då? 

Nu är det åtta år sedan Christer Sjögrens pappa dog, 85 år gammal. Christer Sjögren är glad över att han fick så pass mycket tid med sin far – hans mamma gick bort redan vid 54 års ålder. 

 

 

Christer Sjögren: ”Hann jag sörja klart?” 

Nu berättar han om anledningen till hans starka känslor. 

När han fick Stors text så kom alla minnen tillbaka, säger han. 

– Det är fina minnen. Men, hann jag sörja klart min far egentligen? Jag vet inte. Så kan man känna när tiden kommer ikapp en till slut. Det var så positivt, att jag blev påmind om tiden med min far. 

– Livet går så fort och man hinner nästan inte sörja, säger han. 

Hela livet var relationen mellan Christer Sjögren och hans pappa ljus. När Christer kom upp i åldern hade de en kompisrelation. 

– Han var en väldigt fin man, min pappa. Han var reko och trevlig, hjälpte alla och ville alla väl. 

I programmet har han med ett foto på sig själv och sin pappa som han skickar runt till deltagarna före hans uppträdande. Något som helt var hans egen idé, berättar programmets exekutiva producent Martin Nygren.

– Det var ett kul initiativ, det var fint. Men det var absolut han egen idé.

 

 

”Kan inte skriva så bra låtar som han” 

Hans tolkning av ”Pappas låt” togs varmt emot av de andra deltagarna. Stor berättade sedan för Expressen att han bad Christer Sjögren att göra låten flera gånger till under kvällen – något man inte fick se i programmet. 

– Det fanns en stor flygel i vardagsrummet där vi hade våra efterfester. Jag bad Christer spela den, och så spelade han den live för mig på piano medan vi rundade av kvällen och drack öl. Det kändes ganska mäktigt. Jag bara ”kan du inte köra den igen”. Det slutade med att jag bad honom köra den hela tiden för jag tyckte den var så jävla grym, säger Stor. 

Christer Sjögren säger att det var det bästa betyg han hade kunnat få. 

– Nu kan inte jag skriva så bra låtar som han, men det var som om jag själv skulle ha skivit texten som att den handlar om min egen far. Det är då man når fram som artist, när man är berörd själv.