Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Betygen: De var bäst i ”Så mycket bättre”

 

Charlotte Perrelli

”Släpper allt”

Sångerskan står tryggt i sin bakgrund som schlagerdrottning, och bjuder på det hon gör bäst i form av leenden, energi, glädje och driv i låten. Perrellis starkaste insats hittills i programmet, även om de ljusaste tonerna blir en aning pipiga.

Foto: TV4

Albin Lee Meldau

”Jag vet nåt som inte du vet”

Albin har ju skapat sig sin egen lilla nisch i programmet, och här finns ett trevligt varmt vinylsound, men också lite för mycket av hans typiska manér och nasala vibrato. Tolkningen växer visserligen något mot slutet, men saknar mestadels dynamik.

Foto: TV4

 

Christer Sjögren

”Lyckligare nu”

Det låter som gammal schlager – på ett bra sätt. Och här finns roliga ”spökljud” i början av låten (det är ju ända Allhelgona). Men mest imponerar förstås den öppenhjärtiga texten, som med små förändringar nästan känns som den var Christers från början.

Foto: Tv4

 

Louise Hoffsten

GG

”Halmstad”

Här finns fröet till en tillbakalutad släpig rockcool Patti Smith-attityd, och ovanpå det har låten fått en fernissa av  skön vågskvalpig surfgitarr. Men det lyfter liksom inte riktigt, och intrycket blir en aning sömnigt.

Foto: TV4

 

Stor

”Säga mig”

Wow! Har lyssnat på den här låten arton gånger nu, och bölar varje gång den mellotronaktiga flöjten bygger upp för Astrid Lindgren-samplingen. Genomtänkt med en stark text, och en tolkning som tar vara på sångsamplingen från originalet på snyggaste sätt. Stor är stor!

Foto: TV4

 

Eric Gadd

”Mina händer”

Inleder minimalistiskt när Gadd vid mixerbordet packar in låten i ett coolt filtersvep à la Daft Punk. Sen kommer blåset in och allt urartar till en härligt galen fest i New York-natten med funkfarbror Gadd. Möjligen borde han lägga lite mer arbete på sången.

Foto: TV4