Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Betygen: De var bäst i ”Så mycket bättre”

 

Charlotte Perrelli

”Släpper allt”

Sångerskan står tryggt i sin bakgrund som schlagerdrottning, och bjuder på det hon gör bäst i form av leenden, energi, glädje och driv i låten. Perrellis starkaste insats hittills i programmet, även om de ljusaste tonerna blir en aning pipiga.

Foto: TV4

Albin Lee Meldau

”Jag vet nåt som inte du vet”

Albin har ju skapat sig sin egen lilla nisch i programmet, och här finns ett trevligt varmt vinylsound, men också lite för mycket av hans typiska manér och nasala vibrato. Tolkningen växer visserligen något mot slutet, men saknar mestadels dynamik.

Foto: TV4

 

Christer Sjögren

”Lyckligare nu”

Det låter som gammal schlager – på ett bra sätt. Och här finns roliga ”spökljud” i början av låten (det är ju ända Allhelgona). Men mest imponerar förstås den öppenhjärtiga texten, som med små förändringar nästan känns som den var Christers från början.

Foto: Tv4

 

Louise Hoffsten

GG

”Halmstad”

Här finns fröet till en tillbakalutad släpig rockcool Patti Smith-attityd, och ovanpå det har låten fått en fernissa av  skön vågskvalpig surfgitarr. Men det lyfter liksom inte riktigt, och intrycket blir en aning sömnigt.

Foto: TV4

 

Stor

”Säga mig”

Wow! Har lyssnat på den här låten arton gånger nu, och bölar varje gång den mellotronaktiga flöjten bygger upp för Astrid Lindgren-samplingen. Genomtänkt med en stark text, och en tolkning som tar vara på sångsamplingen från originalet på snyggaste sätt. Stor är stor!

Foto: TV4

 

Eric Gadd

”Mina händer”

Inleder minimalistiskt när Gadd vid mixerbordet packar in låten i ett coolt filtersvep à la Daft Punk. Sen kommer blåset in och allt urartar till en härligt galen fest i New York-natten med funkfarbror Gadd. Möjligen borde han lägga lite mer arbete på sången.

Foto: TV4