Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Betygen: De var bäst i ”Så mycket bättre”

Expressens Maria Brander sätter getingbetyg på alla låtar i Albin Lee Meldaus avsnitt av "Så mycket bättre" på TV4.

Stor

”Try”

  (Tre getingar)

Efter förra veckans magplask, har Stor faktiskt lyckats göra färdigt den här låten, och gett den en skön samplad lo-fi-karaktär. Sångrösten är tyvärr inte rapparens starkaste kort, men den där Asienklingande fiolslingan är direkt beroendeframkallande.

 

Stor.Foto: TV4.

 

Christer Sjögren

”Same boat”

 (Fyra getingar)

Äntligen! Jag har väntat hela säsongen på att Christer ska göra stark känsloballad, där han rullar ut hela den lurvigt tjocka röstmattan. Slipade han bara bort de lite tafatta dansbandsmanéren, skulle man rentav skymta en mullrande Johnny Cash.

 

Christer Sjögren.Foto: TV4.

 

Linnea Henriksson

”I need your love”

 (Fyra getingar)

Linnea bygger från stillheten upp en urkraftskänsla som påminner om Florence and the Machine. Snyggt producerat med nittiotalskänsla, vackra stråkar och spännande ackordbyten. Efteråt bär hon Albin till bordet. Småtjejer-power på det!

 

Linnea Henriksson.Foto: TV4.

 

Eric Gadd

”The weight is gone”

(Tre getingar)

Eric Gadds röst har nog inte låtit så här bra på hela programmet. Stilen är avskalat och tidlöst unplugged, med inslag av modernare pitchade röster. Harmonisk sväng som passerats genom ett filter av sorg.

 

Eric Gadd.Foto: TV4.

 

Charlotte Perrelli

”Let me go”

(Tre getingar)

Gör om ”Let me go” till ”Släpp mig fri” med en sanslöst välartikulerat riv på r:et. Det är maxad schlagerpower ända från tårna, innerliga körer och en snyftande stråke. Ett enormt uppsving sen sist, och Perrelli sjunger som om hon menar vartenda ord.

 

Charlotte Perrelli.Foto: TV4.

 

Louise Hoffsten

”Lou Lou”

 (Fyra getingar)

Förvandlar Albins stora Spotify-hit till en suggestivt böljande Nick Cave-ballad med gospel-förlösning. Det där sköra som stundtals jobbat emot Louise och hennes röst under säsongen, jobbar här med henne i en blues som gräver sig rakt in i hjärtat.

 

Louise Hoffsten.Foto: TV4.