Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Så minns de Östen

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Östen Warnerbring ger dottern Lena en puss. Året var 1967.
Foto: FRÖBERG GUNNAR

Jonas Warnerbring, 

son till Östen, 48, Helsingborg: - Han var så mycket musiker och showman att han, när vi var små, fick dela på den tid som blev över. Men då var det kvalitetstid. På senare år försökte han reparera att han försummade oss lite som små, och det gjorde han med stort hjärta.

Lena-Maria Warnerbring,

dotter till Östen, 46, Helsingborg: - Det bästa var att han var just min pappa och bästa kompis. Vi hade alltid roligt, både åt oss själva och andra. Jag har mist min bästa vän i livet.

Niklas Warnerbring,

son till Östen, 40, Malmö: - Han älskade oss alla lika mycket, för att inte tala om barnbarnen! Jag håller med Jonas om att han inte alltid hade tid med oss, men så är det ju när man är en eftertraktad underhållare. Han dog en riktig musikerdöd - nästan på scenen. Jag tror det var vad han ville.

Annika Thuvström,

dotter till Östen, 39, Grebbestad: - Det bästa med pappa var, tycker jag, att han aldrig gjorde skilnad på oss barn. Vi var alla alltid lika mycket värda. Och han var älskad både som mor- och farfar. Jag har själv tre barn som alla spelar fotboll och Östen kom, när tiden medgav, och tittade på och njöt mycket stolt av vad han såg.

Anita Warnerbring, 

exfru, 71: - Vi blev störtförälskade i varandra och1957 gifte vi oss. Vi skildes, men hade en mycket fin kontakt så länge Östen levde. Jag är fortfarande glad över att vi, med två av våra tre barn, kunde skåla in det nya året tillsammans. Mitt minne av Östen kommer alltid att vara den glädje han spred omkring sig. Jag är oerhört ledsen över att ha mist en livskamrat och det första jag gjorde på torsdagsmorgonen var att gå till kyrkan här i Alingsås och tända ett ljus till hans minne. 

Kerstin Warnerbring,

exfru, 63: - 1979 gifte vi oss. Äktenskapet höll i elva år. Man växer och utvecklas åt olika håll och då blir det så här. Men hela tiden har vi hållit kontakten och talats vid flera gånger i veckan. Jag blev oerhört chockad när jag fick dödsbudet och det känns mycket tomt efter Östen. Han var ju, trots allt, en stor del av mitt liv.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.