Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Så maxar Anne Lundberg kärlekslivet med maken

”Vi har en liten lägenhet i Stockholm och så har vi mitt hus i Skåne som är större, där alla får plats”, säger Anne Lundberg om hennes och makens upplägg med två bostäder.
Foto: SVT Pressbild
Anne Lundberg.
Foto: SVT pressbild
Anne Lundberg i Antikrundan.
Foto: SVT pressbild

Anne Lundberg har träffat mannen i sitt liv och i somras gifte hon sig i Grekland med kärleken Stefan.

SVT-profilen bor i Skåne medan maken har lägenhet i Stockholm – nu berättar hon hur de vårdar relationen och om längtan efter att flytta ihop.

– Det här är absolut inte en lösning som jag vill ha resten av livet, säger Anne Lundberg.

Folkkära programledaren Anne Lundberg, 54, har gjort ”Antikrundan” i 20 år, men den här sommaren kommer inspelningarna inte bli som vanligt. 

– Nej, det är inte sannolikt att vi i kan åka land och rike runt med tusentals människor på varje plats. Alla tv-program jag jobbar med fortsätter, men det kommer se annorlunda ut, säger hon.

Det är förstås den pågående virusepidemin som gör att förutsättningarna ändras – men Anne Lundberg menar att rutinerna på SVT kan komma att förändras för gott.

– Herre Gud vad vi på SVT i Malmö har rest upp till Stockholm för olika möten – den tiden är ju förbi. Det kommer vi aldrig göra mer, nu när vi har tvingats till det så inser vi att det går precis lika bra digitalt, säger hon.

Anne Lundberg bor utanför Skivarp nära havet i södra Skåne, och kärleken till hembygden har vuxit sig ännu lite starkare den här våren. Det har inte blivit många besök till Stockholm, trots att maken Stefan Lindfors har kvar sitt boende där.

– Vi ses på helgerna och då har Stefan kört bil ner. På sikt vill vi bo tillsammans, jag vill bo med den jag älskar och leva tillsammans med honom alla dagar. Planen är att Stefan ska flytta till Skåne och jobba härifrån, säger Anne Lundberg och fortsätter:

– Han hade ett hus i Stockholm som han nu har sålt och köpt en lägenhet, och vi kommer nog ändå alltid att behålla en bas i Stockholm då han har sina barn där.

”Det är väldigt bra för romantiken”

Anne Lundberg och Stefan Lindfors träffades för tre år sen genom hennes granne, som är hans storebror. De gifte sig förra sommaren och hade ett riktigt ”Mamma Mia”-bröllop i Grekland – en kärleksfest för sina barn, syskon och närmsta vänner. 

Trots att programledaren längtar efter att bo med sin make kan hon också se fördelar med att vara särbos.

– Det är väldigt bra för romantiken att få längta efter varandra. För så är det, i veckorna så längtar vi efter varandra – och då är det supermysig att ses på helgen. Det är inte alls dåligt för kärleken, säger hon.

Både Anne Lundberg och Stefan Lindfors reser en del i sina jobb, så även den dag paret blir sambos kommer de inte att vara tillsammans hela tiden.

– Det finns ju en del vardagsslitage som man slipper. Jag kan verkligen se fördelar med att vara särbo, i mitt eget personliga fall så är det absolut inte en lösning som jag vill ha resten av livet. Men just nu ser det ut så, och det funkar faktiskt över förväntan bra, säger hon.

https://www.instagram.com/p/BzDDGbvi-zl/?utm_source=ig_embed

Kommit sönerna närmare

Anne Lundberg menar att hon är privilegierad som har en trygg anställning och är frisk, trots att ”hela livet har tryckts på en pausknapp”. Dessutom har hennes vuxna söner tillbringat mer tid hemma och hon upplever att familjen har kommit närmare varandra.

– Mina barn är i en ålder – snart 22 och 24 år – där de håller på att frigöra sig och leva egna liv. Plötsligt är man mer tillsammans än man brukar och blir mer delaktiga i varandras vardag och det är väldigt fantastiskt, säger Lundberg och fortsätter:

– Min 81-åriga mamma bor en mil från mig inne i Ystad, hon har helt isolerat sig men går promenader. Jag handlar mat till henne som jag ställer utanför, går på apoteket och andra ärenden. Vi rings varje dag och ses på avstånd, men det går inte att ersätta den nära kontakten. Det blir väldigt ensamt för de äldre – och vi har inte sett konsekvensen av hur det påverkar dem, det kommer vi snart att få ett facit på.

Så firar Anne Lundberg Valborg i veckan

”Vi har en Valborgstradtion i min vänskapskrets där vi får skjuts till Kåseberga på Österlen. Vi käkar sillburgare på ett fiskrökeri där, sen går vi tillbaka till Ystad vilket tar hela eftermiddagen. Man pratar väldigt bra när man är på vandring, det är ett trevligt sätt att umgås. Sen pausar man ibland och sätter sig på en sten och dricker medhavt kaffe.”


Knepen för att må bra: ”Lättar sinnet”

För att må bra finns det några knep som SVT-profilen själv håller sig till och rekommenderar till andra.

– Jag är mycket utomhus och tror verkligen på att det lättar sinnet – även om det är blåsigt och kallt. Jag rör på mig och har aldrig promenerat så mycket, säger hon.

Ön Paros i Grekland har en betydelsefull plats i hjärtat för Anne Lundberg och hennes make efter att de gifte sig där förra året. Men nu kommer det att dröja innan de gör nästa utlandsresa, ett beslut som känns helt rätt.

– Vi upptäcker saker i närområdet och åker på helgutflykter i Skåne som vi annars kanske inte hade gjort. Man packar ryggsäcken, tar med fika och åker till till Ale stenar, stranden eller någon bokskog. Folk inser att de kanske inte behöver åka utomlands så mycket, det här med ”hemester” kommer få en bestående effekt, säger hon.

Anne Lundberg

Ålder: 54.

Gör: Journalist och programledare.

Bor: I renoverad skola utanför Skivarp, nära havet i södra Skåne.

Familj: Maken Stefan, 56. Sönerna Oscar, 21, och Jack, 23.

Aktuell: Programledare i SVT för ”Husdrömmar”, ”Antikrundan”, ”Antikmagasinet”. Matlagningsprogrammet ”Den gröna slaktaren” sänds i SVT hösten 2020.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.