Så lik är är skådespelaren Ted Gärdestad i nya filmen

Adam Pålsson som Ted Gärdestad.
Foto: FOTO: OLA KJELBYE ©2017 STELLAN
Ted Gärdestads liv blir film.
Foto: PER KAGRELL

Filmen om Ted Gärdestads liv har börjat spela in, och skådespelaren Adam Pålsson axlar den tunga rollen.

På nya bilder där Pålsson är i rollen som Gärdestad syns det att de två är lika som bär.

– Det är fantastiskt att Teds liv och verk nu kan fortsätta spridas, säger hans bror Kenneth Gärdestad i ett pressmeddelande.

Ted Gärdestads liv blir film, och i huvudrollen hittar vi skådespelaren Adam Pålsson, känd från serier som "Torka aldrig tårar utan handskar".

Inspelningen av filmen är i full gång, och på bilder som släppts på skådespelaren när han är utklädd till Ted Gärdestad, så syns det hur lik skådespelaren är den älskade svenska musikern till utseendet.

Filmen regisseras av Hannes Holm, som nyligen gjorde succé med filmatiseringen av boken "En man som heter Ove", som lyckades bli Oscarsnominerad.

– Det är en ynnest att få regissera denna hyllning till Ted. Det är en historia med så många bottnar som verkligen drabbar, både genom all underbar musik och genom Teds orubbliga inställning till kärleken, säger Hannes Holm i ett pressmeddelande.


LÄS MER: Så dog Ted Gärdestad 1997


Kenneth Gärdestad: "Teds liv kan fortsätta spridas"


LÄS MER: Brodern om Ted Gärdestads sjukdom


Ted Gärdestads bror Kenneth Gärdestad, som skrev texterna till Ted Gärdestads musik, har också ett finger med i filmen, och har bidragit med anekdoter under manusskrivandet.

– Ted brukade säga att en dag utan kärlek är en förlorad dag. Det är fantastiskt att Teds liv och verk nu kan fortsätta spridas och visas upp för en ny generation som kanske bara hört musiken men inte känner till personen Ted Gärdestad så väl, säger Kenneth Gärdestad i pressmeddelandet.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.