Adam Pålsson som Ted Gärdestad. Foto: FOTO: OLA KJELBYE ©2017 STELLANAdam Pålsson som Ted Gärdestad. Foto: FOTO: OLA KJELBYE ©2017 STELLAN
Adam Pålsson som Ted Gärdestad. Foto: FOTO: OLA KJELBYE ©2017 STELLAN
Ted Gärdestads liv blir film. Foto: PER KAGRELLTed Gärdestads liv blir film. Foto: PER KAGRELL
Ted Gärdestads liv blir film. Foto: PER KAGRELL

Så lik är är skådespelaren Ted Gärdestad i nya filmen

Publicerad

Filmen om Ted Gärdestads liv har börjat spela in, och skådespelaren Adam Pålsson axlar den tunga rollen.

På nya bilder där Pålsson är i rollen som Gärdestad syns det att de två är lika som bär.

– Det är fantastiskt att Teds liv och verk nu kan fortsätta spridas, säger hans bror Kenneth Gärdestad i ett pressmeddelande.

Ted Gärdestads liv blir film, och i huvudrollen hittar vi skådespelaren Adam Pålsson, känd från serier som "Torka aldrig tårar utan handskar".

Inspelningen av filmen är i full gång, och på bilder som släppts på skådespelaren när han är utklädd till Ted Gärdestad, så syns det hur lik skådespelaren är den älskade svenska musikern till utseendet.

Filmen regisseras av Hannes Holm, som nyligen gjorde succé med filmatiseringen av boken "En man som heter Ove", som lyckades bli Oscarsnominerad.

– Det är en ynnest att få regissera denna hyllning till Ted. Det är en historia med så många bottnar som verkligen drabbar, både genom all underbar musik och genom Teds orubbliga inställning till kärleken, säger Hannes Holm i ett pressmeddelande.

 

LÄS MER: Så dog Ted Gärdestad 1997

 

Kenneth Gärdestad: "Teds liv kan fortsätta spridas"

 

LÄS MER: Brodern om Ted Gärdestads sjukdom

 

Ted Gärdestads bror Kenneth Gärdestad, som skrev texterna till Ted Gärdestads musik, har också ett finger med i filmen, och har bidragit med anekdoter under manusskrivandet.

– Ted brukade säga att en dag utan kärlek är en förlorad dag. Det är fantastiskt att Teds liv och verk nu kan fortsätta spridas och visas upp för en ny generation som kanske bara hört musiken men inte känner till personen Ted Gärdestad så väl, säger Kenneth Gärdestad i pressmeddelandet.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag