Så lever världsstjärnorna under vistelsen i Sverige

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Kiss
Foto: Stefan Söderström
Gene Simmons
Foto: Clinton H. Wallace / ALL OVER PRESS NATIONAL PHOTO GROUP

Här är Kiss plan för Stockholmsbesöket – stjärnrockarna väljer mellan två lyxhotell.

Gruppen, som spelar på ett utsålt Tele2 Arena i kväll, har många vänner i staden och väntas stanna tre dagar innan resan går vidare mot Göteborg.

– Jag trivs alltid i Sverige, fansen är fantastiska, säger det legendariska bandets ena frontfigur Paul Stanley.

Redan strax innan klockan 16 var Kiss på plats i Tele 2 Arena. Bandet har själva lagt upp en bild från arenan på sitt Twitterkonto.

Världsturnén har pågått i ett par månader, och har tagit bandet från USA till Europa. Under torsdagskvällen spelade de i Helsingfors, och nu har turen kommit till Stockholm och Tele2 Arena.

Klockan 21.00 i kväll ställer sig Kiss på scenen på Tele 2 Arena men redan klockan 16 var de på plats i arenan.

Efter lördagens spelning bär det sen vidare till Norge och Danmark, innan de återvänder till Sverige för Göteborg och Scandinavium på onsdagen.

– Jag ser fram emot att spela i Sverige igen, säger Paul Stanley som var här med Kiss så sent som 2013, då med albumet Monster. Några planer på att börja avrunda bandets långa karriär verkar ännu inte finnas.

– Dagen Kiss mår bra, fortsätter Stanley, medan managern Doc Mcghee, förklarar de senaste årens succé vidare:

– Kiss är ett band som ”du måste se” och idag går hela familjer och ser oss. Sverige och Skandinavien är en bra marknad för oss. Det är en unik och bra relation.


LÄS MER: Kiss kommer till Sverige


Något som även Thomas Johansson på Live Nation kan intyga:

– Vi har sålt ut alla konserter. Helsingfors i går var utsålt, 10 000. Här kommer vi upp till 25000, Scandinavium 11000, Oslo utsålt med 9000. Det är jätteroligt. Vi har märkt att folk kommer i tre generationer på Kiss. De som är 15, 40 och 65 år.


Inga konkreta planer

Thomas Johansson var med redan 1976 när bandet gästade Sverige för första gången, och gjorde en numera klassisk spelning på Gröna Lund. Sen dess har det blivit ett antal möten genom åren. Han tippar att han träffat dem i Sverige ett femtontal gånger, men även i övriga Norden och USA.

– Bland annat Paul (Stanley) i Los Angeles.

Men några konkreta planer för helgen vill han inte avslöja mer än att bandet beräknas vara på plats redan under fredagen.

– Men det är klart att det kan hända att man ska äta eller så, det kan ju hända med artister som man jobbat med i 40 år!

Det måste ändå vara skönt för att band som turnerar så mycket att skaffa sig trygga ”hamnar” runtom i världen?

– Ja, de har människor och kompisar som de träffar här. Har man kommit så många gånger… De har ju varit här en fjorton, femton gånger och många som varit här mycket har ju ställen de kommer tillbaka till. Dessutom är det är ju så fint väder!

Bor de på Grand Hôtel som vanligt?

– Det förmodar jag. Grand eller Sheraton.

Och sen blir det klassikern Café Opera?

– Jag vet inte om de gör det. Jag vet inte hur Café Operas status är idag för rockband?

Men de blir kvar i Stockholm till söndag i alla fall?

– Jag tror de bor kvar.

– De gillar Sverige. Det var ju ett av de länder där de slog igenom riktigt stort från början.Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.