Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Så låter de första åtta schlagerbidragen

Yohio.
Foto: Olle Sporrong
Mahan Mohin.
Foto: Olle Sporrong
Linus Svenning.
Foto: Olle Sporrong
Elisa Lindström.
Foto: Olle Sporrong
Alvaro Estrella.
Foto: Olle Sporrong
Ellen Benediktson.
Foto: Olle Sporrong
Sylvester Schlegel.
Foto: Olle Sporrong
Helena Paparizou.
Foto: Olle Sporrong
1 / 8

Det är dags! Årets schlagercirkus startar på lördag, men redan i kväll spelades bidragen upp för pressen för första gången.

Expressens musikredaktör Anders Nunstedt har lyssnat på de åtta låtarna som tävlar i Malmö - där Eurovisionvinnaren Helena Paparizou och fjolårets stjärnskott Yohio får tuff konkurrens.

Yohio "To the end"

Andreas Johnson är en av låtskrivarna - men Yohio låter fortfarande Yohio. Kan detta vara hans examensprov från pojkbandsrockskolan? Stråkarna ger "To the end" en pampig inramning som kan ta honom långt igen.


Mahan Mohin "Aleo"

Mellanösternpop med ett modernt beat - det blir glatt och medryckande. Men också lite anonymt, som om Laleh stöpts om för ett spinningpass. Med ett medryckande scennummer kan dock "Aleo" utmana.


Linus Svenning "Bröder"

En allvarsam pianoballad med dova stråkar och en stämning som påminner om den som lurar i Stiftelsens hits. Inte min kopp te, men låtens bombastiska final gör den till en dark horse på lördag.


Elisa Lindström "Casanova"

Hoppsan. En riktig jävla schlager. En jättekäck dansbandsmacka med glatt Linda Bengtzing-humör och Lotta Engberg-frenesi. Ingela "Pling" har jobbat med texten, lilla Jimmy Jansson finns bland låtskrivarna.


Alvaro Estrella "Bedroom"

"Bedroom" rimmar med "boom boom boom" i denna inte supersofistikerade variant av Maroon 5:s mest ihärdiga singelhits. Men är det ju inte i Wiens operahus Estrella ska dansa brallorna av tv-tittarna.


Ellen Benediktson "Songbird"

"Won’t you sing for me songbird", frågar Ellen i denna gitarrballad som eventuellt kan beskrivas som First Aid Kit, fast utan stämsången. Ofarlig? Inte om går genom rutan, när Ellen får sjunga ut.


Sylvester Schlegel "Bygdens son"

Som trummis i The Ark vann han hela tjottaballongen. Solo låter herr Schlegel inte det minsta som Ola Salo. Snarare som en skev korsning mellan Håkan Hellströms kolikbarnsbekännelser och Dungens flöjtprogg. Trolig jumbo.


Helena Paparizou "Survivor"

Paparizou vann Eurovision under grekisk flagg, nu gör hon svensk schlagerdebut med en välskriven popdänga som är har starkare refräng än beat. Lyckas hon skina på scenen så är hon veckans främsta favorit.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.