Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Så känner du dig säker & snygg i dina kläder

<strong>Inspireras av förebilderna!</strong> Sarah Dawn Finer, 31, sångerska framhäver sina kurvor på ett snyggt och stilfullt sätt.Foto: Yessica Thor
Åsa Kleveland, 64, svensk-norsk kulturpersonlighet, tidigare vd för Svenska Filminstitutet. Alltid kvinnligt klädd, ofta med dräkt och feminina blusar som visar midjan.Foto: Robert Eklund
Sydeuropeiska kvinnor. Gå och se en fransk, spansk eller italiensk film och njut av kvinnornas figurer oavsett form.

Kläder kan inte ersätta en bristande självkänsla - men visst kan kläder ge oss en kick och få oss att trivas bättre. Här är stajlisten Siroun Forsbergs bästa råd.

1. Kläder är viktiga - ta dem på allvar

Känner du dig bekväm och fin i dina kläder mår du bättre än om du känner dig det motsatta.

2. Sluta tälta!

Det är som att vi svenska kvinnor tror att vi måste ha timglasmidja för att få ha ett figurnära plagg. Former är fina - en person som vågar visa sina former utstrålar säkerhet, personlighet. Den som alltid gömmer sig utstrålar det motsatta.

3. Syna dina komplex

Alla har vi komplex - ofta skapade i barndomen/tonåren. Kanske var det någon släkting eller kompis som sa något sårande, som etsat sig fast.

Vanliga komplex:

Jag har muffinsmage och/eller potatisrumpa som måste döljas.

Jag har för stora/små/fula bröst som måste döljas.

Jag har för stora fötter och pressar in dem i för små skor.

Lösning:

Titta i spegeln och erkänn dina komplex. Vad ligger bakom? Vad står dina komplex för? Ifrågasätt dem. Måste du verkligen dölja magen/rumpan? Är det sant att dina fötter är gigantiska - jämför med kvinnor lika långa som du. Hur ser andra kvinnor ut? Är det verkligen fel på dig?

4. Köp aldrig för små kläder eller skor

Har du storlek 40, köp inte 38 - du ser inte smalare ut i för tajta kläder. Och fötterna ser snarare större ut i för trånga skor.

5. Ta hjälp av experterna

Våga fråga och berätta om dina funderingar när du ska köpa kläder. Får du inte professionell hjälp i butiken - eller stämmer inte personkemin - byt butik.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.