Max Martin fick Polarpriset - nu hyllas han av världsstjärnorna. Foto: Robert GauthierMax Martin fick Polarpriset - nu hyllas han av världsstjärnorna. Foto: Robert Gauthier
Max Martin fick Polarpriset - nu hyllas han av världsstjärnorna.  Foto: Robert Gauthier
Britney Spears.Britney Spears.
Britney Spears.
Justin Timberlake. Foto: Karen Pulfer FochtJustin Timberlake. Foto: Karen Pulfer Focht
Justin Timberlake.  Foto: Karen Pulfer Focht

Så hyllas Max Martin av världsstjärnorna

Publicerad

Han är den förste svensken att få Polarpriset i populärmusikklassen.

Nu hyllas hitmakaren och producenten Max Martin av världsstjärnor som Britney Spears, Backstreet Boys och Justin Timberlake.

– Du tar mig med storm, säger Pink.

Det var vid en presskonferens i Stockholms stadshus som det ärofyllda Polarpriset delades ut under onsdagsmorgonen.

Polarpriset är ett internationellt musikpris som instiftades 1989 av Stikkan Andersson. Det delades ut första gången 1992 och priset är inte begränsat till någon specifik musikgenre.

Det här året går priset till den italienska operasångaren Cecilia Bartoli och den svenska låtskrivaren och producenten Max Martin, som är den förste svensken att få Polarpriset i populärmusikklassen.

 

LÄS MER: Max Martin får Polarpriset

"Max är fantastisk"

Under åren har Max Martin stått bakom en lång rad hits och i en video hyllas han nu av världsstjärnorna.

– Max är fantastisk i studion. Han är en perfektionist vilket jag respekterar och ser upp till. Att arbeta med honom är ganska svårt för jag är alltid rädd att jag ska göra något fel, så jag måste skärpa till mig, säger Britney Spears i klippet och fortsätter:

– Men han är rolig att arbeta med. Han är en fantastisk person och väldigt talangfull. Grattis till priset Max, du är ett geni.

Adam Levine är sångare i Maroon 5:

– Grejen med Max är att han är besatt av musik. När man är i samma rum som honom finns det inget annat än musik. Det är ingen politik och inga pengar. Han älskar bara att göra musik.

– Jag älskar dig så mycket och grattis till priset, du är bäst.

Pink: "Jag är så stolt över dig Max"

Katy Perry beskriver Max Martin som "extremt detaljerad" när det kommer till sången.

– Han är lite av en slavdrivare och ibland måste man göra fler tagningar än vad jag tycker att vi behöver, säger Katy Perry.

Även Pink hyllar Max Martin i videon.

– Du tar mig med storm, jag är så stolt över dig.

A.J. Maclean och Brian Littrell i Backstreet Boys skickar också kärlekshälsningar till Max Martin.

– Det finns inte en annan människa på planeten som förtjänar det här priset mer än Max Martin, säger Brian Littrell.

– Vi älskar dig broder, fyller A.J. Maclean i.

 

LÄS MER: Max Martins imperium

 

Justin Timberlake var tidigare med i N'Sync, som bland annat hade hiten "It's gonna be me" som Max Martin ligger bakom.

– Max hör sången som ett instrument och det är så den bör hanteras. Grattis till priset, ingen förtjänar det mer än dig. Du är en mästare. Ta oss till det förlovade landet, säger Justin Timberlake.

 

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Annons:
Till Expressens startsida

Mest läst i dag