Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Så hyllar TV4 Hans Ingemansson i tv

Solsidan gör comeback – nu berättar Felix Herngren
Regissören och manusförfattaren Hans Ingemansson dog i tidigare i höst. Nu hedras hans minne av TV4.Foto: Pontus Lundahl/TT / TT NYHETSBYRÅN
En ruta med texten ”Till minne av Hans Ingemansson” kommer att visas vid eftertexterna i seriens två första avsnitt.
Hans Ingemansson här med Måns Herngren, Felix Herngren och Hannes Holm. Foto: CORNELIA NORDSTRÖM

Regissören Hans Ingemansson gick bort i september i år.

Nu hyllas han i tv vid säsongspremiären av ”Solsidan”.

– Hans var en otroligt talangfull regissör och författare som var en stor tillgång för alla han arbetade med, säger Josefine Tengblad, dramachef på C More och TV4 till Aftonbladet. 

Det var den 18 september som det blev känt att Hans Ingemansson, 54, var död.

Ingemansson hade genom sin karriär jobbat bland annat som manusförfattare och regissör. Exempelvis har han regisserat flera ”Solsidan”-avsnitt.

För Aftonbladet uppger nu Josefine Tengblad att Hans Ingemansson hedras i samband med söndagskvällens säsongspremiär av den populära tv-serien.

I säsongens två första avsnitt kommer en textruta med texten ”Till minne av Hans Ingemansson” visar i samband med att eftertexterna dyker upp.

– Hans var en otroligt talangfull regissör och författare som var en stor tillgång för alla han arbetade med. Hans avtryck i ”Solsidan” och i svensk tv och film är stort. Han fattas oss, säger Josefine Tengblad till tidningen.

Jobbade länge ihop med Felix Herngren

Hans Ingemansson jobbade mycket ihop med skådespelaren och regissören Felix Herngren. Bland annat jobbade de tillsammans med att skriva sketcher med Hengrens tidigare tv-karaktär Dan Bäckman.

– Han var en fantastiskt fin person. Vi har jobbat under 30 år tätt tillsammans under väldigt många för mig jätteviktiga projekt där vi har haft ett otroligt roligt och fint samarbete, sa Felix Herngren till Aftonbladet i samband med Ingemanssons bortgång i september. 

”Solsidan” har säsongspremiär kockan 20.00 på TV4, TV4 Play och C More.

Dagens toppnyheter inom nöjesvärlden

Dagens toppnyheter – nöje

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.