Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Så hedras Sven Wollter i SVT och TV4

Sven Wollter blev 86 år gammal
Sven Wollter.
Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL / TT NYHETSBYRÅN

Efter Sven Wollters död ändrar SVT och TV4 om i sitt utbud.

Detta för att hedra skådespelaren.

– En stor förlust som våra tittare har reagerat med sorg kring, säger Viveka Hansson på TV4.

SVT har samlat material med anknytning till Sven Wollter på SVT Play. Där finns klassiker som ”Hemsöborna”, ”Tre kärlekar” och ”Raskens”.

– Där finns också ”Min sanning” och en K-special om Sven Wollter. Vi vill självklart uppmärksamma honom på ett fint sätt. Vi kommer att förändra tablån i nästa vecka, säger Camilla Hagert, presschef på SVT.

Exakt vad det blir är inte helt klart.

– Vi tittar på det just nu. Främst handlar det om att återsända och någon film. Men man håller på att titta på rättigheter och liknande för att kunna sända, säger Camilla Hagert.

”Har betytt oerhört mycket”

Även TV4 ser över sitt utbud i sina olika kanaler.

– Sven Wollter har betytt oerhört mycket för film och tv. En stor förlust som våra tittare har reagerat med sorg kring, men också tacksamhet och kärlek för det han gett, säger Viveka Hansson, programchef nyheter, samhälle och allmän-tv.

På C More finns en lista på filmer där Sven Wollter medverkat under sin långa karriär, bland annat ”Änglagård”.

– I TV4 Play finns också ett fint samtal mellan Malou von Sivers och Sven Wollter om livets mening som vi lyft fram. Dessutom finns kortare klipp och reaktioner kring hans bortgång samlat på TV4.se, säger Viveka Hansson.

Författaren och journalisten Viveca Lärn minns Sven Wollter.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.