Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Så här fördelas Robin Williams förmögenhet

Robin Williams med sin tredje fru, Susan Schneider. Foto: Fred Prouser
Robin Williams med sonen Zachary på en bild från 2002. Foto: Chip East
Zelda och Robin Williams. Foto: Rex
Robin Williams och Marsha Garces. Foto: Gary Lewis

Robin Williams skyddade sina tre barn finansiellt.

Men med förbehåll.

Nu rapporterar TMZ.com hur skådespelarens pengar fördelas.

Natten till tisdag svensk tid hittades skådespelaren och komikern Robin Williams död i sitt hem i Tiburon efter vad som misstänks vara självmord.

I ett uttalande säger skådespelarens talesperson Mara Buxbaum att Robin varit deprimerad och att det plötsliga dödsfallet är "en tragisk förlust".

Nu rapporterar TMZ.com att Robin Williams sedan en tid tillbaka satt upp en fond så att hans tre barn ska skyddas finansiellt.

En avsevärd förmögenhet

Enligt den kommer barnen - Zachary, 31, Zelda, 25, och Cody, 22, - att få pengarna i tre steg: När de fyllde 21 fick de en tredjedel av pengarna; när Zachary och Zelda blev 25 fick de hälften av det som återstod och när barnen blir 30 år gamla det som då finns kvar av den sammanlagda summan.

Utbetalningarna var inte beroende av Robin Williams död, men Zelda och Cody har alltså inte, på grund av deras ålder, fått hela summan ännu.

Det är ännu inte känt hur mycket pengar som finns i fonden. Enligt TMZ.com ska Robin Williams ha haft en avsevärd förmögenhet, pengar som skådespelarens fru Susan Schneider nu förväntas få en stor del av.

Lösningen på ekonomiska problemen

2012 beräknades Robin Williams vara värd någonstans mellan 850-900 miljoner svenska kronor. Ett år senare ska Williams själv ha sagt att han var nära att blir bankrutt efter sina två skilsmässor och det underhåll han betalade efter dem. Skådespelaren ska samtidigt ha sagt att han planerade att sälja en av sina fastigheter - värderad till cirka 240 miljoner kronor - för att lösa sina ekonomiska problem.

Robin Williams första äktenskap var med Valerie Velardi. Tillsammans har de sonen Zachary.

Marsha Garces ansökte om skilsmässa från skådespelaren 2008. Under tiden tillsammans fick de två barn, Zelda och Cody.

Robin Williams blev 63 år gammal.

Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!