Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Så här blir Blombergs nya show i SVT Flow

"Anna Blomberg show". Så heter den nya serien på SVT Flow där Anna Blomberg visar upp många av sina mest kända karaktärer och imitationer.  Foto: Cornelia Nordström
Lill-Babs och "Lill-Babs".Foto: Ludvig Thunman

Nu samlas Jimmie Åkesson, Elisabet Höglund, Annie Lööf och Maria Montazami.

I sällskap med Kåta Gun och mattanten Berit.

Anna Blomberg är tillbaka med sin egen show på SVT Flow.

Den 28 maj har "Anna Blomberg show" premiär på SVT Flow.

I åtta avsnitt på tolv minuter ska komikern och imitatören, känd från bland annat "Kvarteret Skatan" låta sina mest kända karaktärer möta publiken igen. Förutom välkända ansikten som Lill-Babs, Maria Montazami och Jimmie Åkesson kommer även en hel del nya.

– Nu i det här programmet har jag gjort en fruktansvärt elak lärarinna. Det är inte en speciellt uttagen karaktär så, men sketcherna var helt otroligt roliga att spela in. Det var jättesvårt att hålla sig för skratt. Det är kittlande att göra sådant, säger Anna Blomberg.

Annars är publikfavoriten Kåta Gun en karaktär som ligger Anna själv varmt om hjärtat.

– Sedan har jag mattanten Berit som har ett matlagningsprogram som jag också tycker är väldigt roligt. Elisabet Höglund är också väldigt rolig tycker jag.

"Det tyckte hon var kul"

Hennes imitationer är ofta av minst sagt offentliga personer. Men Anna Blomberg hör sällan av de hon imiterar. Den enda som har haft synpunkter är "Svenska Hollywood"-frun Anna Anka - som tyckte att Anna misslyckades med dialekten.

– Men jag har ju gjort en julshow tillsammans med Lill-Babs, där jag gjorde Lill-Babs så att det var två Lill-Babs på scenen - det tyckte hon var kul, säger Anna Blomberg.

Till hösten är Anna Blomberg premiär med serien "Pinsamma föräldrar" på Barnkanalen, som hon har skrivit tillsammans med sin sambo. Där emellan har hon en del gig inplanerade - nu först Amelia Comedy Queen.

Anna Blomberg kommer tillsammans med Karin Adelsköld, Mårten Andersson och Babben Larsson att utse vinnaren av tre bidrag den 26:e maj, med syftet att hitta fler kvinnliga komiker.

Men i helgen uppstod ett bråk mellan Karin Adelsköld och Mårten Andersson. Det efter att hon offentliggjort en mejlkonversation där Andersson skriver om biljettförsäljningen, som i lördags uppgått till 62 sålda.

"Det är vår överlägset sämsta publiksiffra på åratal. Tyvärr är detta enkel matematik som jag och andra klubbägare ställts inför förut - ju fler kvinnor på scen, desto färre i publiken. Jag om någon vet efter 10 år som klubbägare. Det smärtar mig men det är sanningen", skrev Mårten Andersson.

"Blivit en väldig debatt"

Vad som händer nu är oklart för alla inblandade. Anna Blomberg hoppas nu att tävlingen blir av

– Det är jätteroliga tjejer de här tre finalisterna, säger hon och fortsätter:

– Men jag tycker att det är bra att det här har lyfts, det har blivit en väldig debatt. Jag tycker att det är bra för det är här är en mansdominerad bransch, det är mycket som kommer upp till ytan i och med det här.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.