Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Så har Anja Pärson förändrats av Filippa

Filippa Rådin och Anja Pärson har designat en klädkollektion. Foto: Linda Alfvegren

Anja Pärson och Filippa Rådin är inte bara gifta med varandra, de jobbar också ihop – nu närmare än någonsin i samband med att de har skapat en egen klädkollektion.

Paret berättar om relationens upp- och nedgångar, och hur de gör för att komma stärkta ur tuffa perioder.

– Vi har varit tillsammans i elva år men vägrar låta vår relation stagnera, säger Anja Pärson.

Fröet till Anja Pärson och Filippa Rådins kärlekssaga föddes när skidstjärnan behövde nya kläder. Hon fick hjälp av Filippa Rådin, som är designer och stylist, det ledde till en vänskap som övergick i kärlek.

2012 gjorde Anja Pärson sin sista världscuptävling, samma år berättade hon offentligt om relationen med Filippa Rådin i sitt hyllade ”Sommar i P1”-program. I dag är paret gifta och har två gemensamma barn, samt Filippa Rådins dotter från en tidigare relation. 

Anja Pärson och Filippa Rådin är inte bara gifta med varandra, de är också egenföretagare som driver bolag ihop. 

Nu berättar de om ett av sina mest lustfyllda, kreativa projekt – en klädkollektion för Ellos. Kollektionen innehåller festkläder, loungekläder och jultröjor.

– Vi har varit högst delaktiga på alla plan från start till slutproduktion, och har gjort kollektionen tillsammans med Ellos designteam. Helt ärligt så har det varit fantastiskt kul, säger Filippa Rådin.

 – Allt som Filippa rör vid kläder kan man alltid ha, säger Anja Pärson med ett skratt.

Filippa Rådin och Anja Pärson i sina egendesignade kläder. Foto: Linda Alfvegren

Så klarar Anja Pärson och Filippa Rådin motgångar

Anja Pärson och Filippa Rådin har levt tillsammans i elva år. Precis som i de flesta långa relationer har de gått igenom både upp- och nedgångar.

– Dagens samhälle gör att vi blir beroende av kickar, man glömmer bort att både livet och partnerskapet går upp och ner, det är inget konstigt. Man måste vara trygga i varandra och påminna sig om att se de fina sidorna som man föll för hos den man lever med, säger Filippa Rådin.

Filippa Rådin berättar att paret har hittat sitt sätt för att komma igenom tuffa perioder.

– De gånger vi har en sämre period bejakar vi det. Vi pratar om det, har förståelse och undviker att hamna i en negativ trend där det är                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                          tjurigt. När vi går om varandra och retar oss på den ena saken efter den andra – då kan man stanna upp och backa. Ibland får vi erkänna för varandra: ”just nu kanske inte vi har världens lyckligaste dagar”. Då sätter vi oss ner och ser över vad som kan förändras i vardagen för att göra det bättre, säger hon och fortsätter:

 – Ibland stannar jag upp och tittar på min fru och familj. Jag insuper den energi och glädje som finns i det här hemmet. Vi har varit tillsammans i elva år men vägrar låta vår relation stagnera.

Anja Pärson och Filippa Rådin menar att kommunikation är det viktigaste i en relation. Foto: Linda Alfvegren

Anja Pärsons stöd från frun

Makarna berättar att de kommer från helt olika bakgrunder, men olikheterna gör att de kompletterar varandra.

– Vi ser varandras styrkor och svagheter. Filippa är bättre på att ta de tuffa besluten. Jag har lätt för att tacka ja till mycket, där kan hon ifrågasätta och säga: ”Ska du verkligen göra det här?”. Vi har väldigt högt i tak när vi sitter och diskuterar. Vi jobbar ihop har avstämningar vid köksbordet hela tiden, säger Anja Pärson.

Båda tycker att de blir modigare tillsammans, med hjälp av varandras stöd vågar utmana rädslor.

– Filippa har fått mig att stanna upp och lugna ner mig. Jag har hela tiden jagat det optimala. Vi är motsatser på det viset att jag är effektiv och snabb, medan Filippa är kreativ och låter saker och ting ta tid. Jag har fått lära mig tålamod, säger Anja Pärson. 

Filippa Rådin och Anja Pärson gör varandra modiga. Foto: Linda Alfvegren

Filippa Rådin och Anja Pärsons klädintresse

Vissa dagar kan man behöva känna sig extra modig, enligt Filippa Rådin bör vikten av det yttre inte underskattas för att känna sig stark.

– Kläder är din sköld utåt sett. Trivs du i det du har på dig blir du bekväm, modigare och starkare, säger hon.

– Jag reste i väg för att göra en och en halv dags intervjuprogram. Men min väska kom aldrig med, jag hade bara mina resekläder. Jag hade inte hade rätt kläder och kände mig obekväm. Det påverkade mig och mitt självförtroende. Det är som när du tränar, visst tusan tar du i lite extra om du har de nya fräscha kläderna i stället för de urtvättade gamla, säger Anja Pärson.

Filippa Rådin och Anja Pärson har anpassat sitt liv så att de kan vara mycket med sin familj. Foto: Linda Alfvegren

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!