Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Så hanterar Perrelli hatet och kommentarerna

Tårögd efter revanschen: ”Inte sjungit på ett år”
Charlotte Perrelli och Tusse vann deltävling tre i Melodifestivalen och gick direkt vidare till final.
Foto: OLLE SPORRONG
Charlotte Perrelli framförde låten ”Still young”.
Foto: OLLE SPORRONG
Charlotte Perrelli firade sin segern i lördags med maken Anders Jensen och champagne.
Foto: OLLE SPORRONG
Anders Jensen mötte upp sin fru efter att hon gått direkt till final i Melodifestivalen.
Foto: OLLE SPORRONG EXP
När Charlotte Perrelli var med i ”Stjärnorna på slottet” trillade en del hatkommentarer in.

Melodifestivalfinalisten Charlotte Perrelli, 46, har sett framgångens baksida.

Nu berättar hon om hatet och de elaka kommentarerna.

– Folk kommer alltid tycka att jag är ful, för tjock, för smal, har sagt fel, så är det, säger hon.

Efter Charlotte Perrellis medverkan i SVT:s ”Stjärnorna på slottet”, som sändes i början av året, rasslade kommentarer av olika slag in på sociala medier.

Med över en och en halv miljon tittare per avsnitt var programmet en succé.

– Det var en superresa under programmen. Jag har haft extremt mycket kommentarer. Men, man ska komma ihåg att inte mer än en procent är negativa. Det är så extremt få som är negativa. Men, den lilla klicken finns, säger Charlotte Perrelli.

Hon förklarar att det oftast är kvinnor i 50-60-årsåldern som skriver negativt om henne. Det är sällan män.

– Och det är konstigt tycker jag. Vi kvinnor borde veta hur det är att vara utsatta och vi borde på alla sätt stå bakom varandra och skydda varandra med näbbar och klor.

”Många har ett behov”

Eftersom mycket av responsen ändå är kärleksfull och positiv säger Charlotte Perrelli att hon tar det negativa med ”en nypa salt”.

– Även om jag kanske inte tycker att man ska behöva lära sig att göra det, säger hon och fortsätter:

– Om 20 000 personer skriver ”Gud, va det är roligt att du alltid vågar sticka ut”, så kommer det en som skriver ”fan va fult”. Då kan man ta det. Någonstans känner jag inte att det är så viktigt för mig. Man kan inte pleasa alla. Alla kan inte tycka att jag är fantastisk. Folk kommer alltid tycka att jag är ful, för tjock, för smal, har sagt fel, så är det. Det är bara till att acceptera det.

Samtidigt påpekar Charlotte Perrelli att människor som hatar och uttrycker sig elakt kanske inte mår så bra. Hon själv har svårt att förstå drivkraften bakom.

– Det ligger inte i min personlighet att slänga ur mig massor av skit om en annan människa. Vad skulle jag tjäna på det? För mig är det ofattbart. Men många har ett behov av det. Och då får man inse att det måste vara så att de inte mår helt hundra, för annars skulle de lägga den energin på något annat.

Direkt vidare till final

Melodifestivalens deltävling tre avgjordes i lördags. Schlagerveteranen Perrelli gick tillsammans med förhandsfavoriten Tousin ”Tusse” Chiza, 19, direkt vidare till final.

För Charlotte Perrelli var det en revansch för missen 2017.

– Det är så lätt att tänka att det bara är en tävling och att det inte är så viktigt. Men för oss artister är det här på riktigt, sa hon efter lördagens tävling.

"Jag har en gammal whiplashskada som gör sig påmind"

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.