Så håller Ernst kärleken vid liv

Ernst och Ulla Kirchsteiger gifte om sig för att förnya relationen.
Foto: SUVAD MRKONJIC
Ernst Kirchsteiger.
Foto: CORNELIA NORDSTRÖM
Ernst Kirchsteiger.
Foto: /ALL OVER PRESS / /ALL OVER PRESS

Ernst Kirchsteiger går genom rutan med sitt ”Sommar med Ernst”

Men när han går hem är det till kärleken Ulla. 

Paret träffades när de var 17 – så här har de lyckats hålla relationen levande under alla år.  

– Jag tror att en längre relation är som att gå genom ett hus, har Ernst Kirchsteiger tidigare sagt. 

Ernst Kirchsteiger, 59, har blivit inredare med hela svenska folket genom program som ”Sommar med Ernst”. Men när han lämnar tv-rutan är det alltid för samma person: Ulla, 59, kärleken sedan gymnasiet. 

Paret har två barn ihop. Paret träffades när de var 17 och gick i gymnasiet i Karlskoga. Sedan dess har de hållit ihop – och gift sig två gånger. 

Ernst Kirchsteiger har tidigare berättat om hur paret lyckas hålla relationen levande – och hur de tar sig igenom sina kriser.

– Jag tror att en längre relation är som att gå genom ett hus, där kärleken är nyckeln som provas. Hallen är stor nog för fyra år eller något. Nästa dörrhåll är lite trångt, man brukar prata om de där kriserna som kommer, men trycker man sig bara igenom det så kommer man till ett större rum och når så småningom en trädgård utan stängsel, har tv-profilen sagt. 

Ett av hans tydligaste äktenskapsråd är att gifta om sig med sin partner. 

– Att förnya äktenskapslöftena efter ett långt liv tillsammans är något jag varmt kan rekommendera. Det är ett bra knep för att undvika slentrian i ett förhållande. För mig och Ulla var det ett sätt att förstärka vår kärlek ännu mer, har han sagt till Hänt


LÄS MER: Ernst Kirchsteiger: "Kriserna går åt" 


Ernst Kirchsteiger: ”Sover hemma”

Trots att Ernst Kirchsteiger är ute och spelar in tv-program stora delar av somrarna, ser han till att  åka hem varje dag efter jobbet för att träffa sin kärlek. Att prioritera förhållandet gör att det håller längre, menar han.

– Jag sover hemma. Jag kommer hem, äter kvällsmat, duschar och byter kalsonger precis som vem som helst. Man måste lösa det, logistiken måste fungera, har han tidigare sagt. 


LÄS MER: Nu talar Ulla ut om kärleken med Ernst 


Programledaren har berättat i intervjuer att han ofta får frågor från bekantskapskretsen om äktenskapsråd. Enligt tv-profilen är hemligheten bakom en lång relation att aldrig strunta i romantiken. 

– Om man börjar tänka "skit samma" så skiter man tillslut i allt. Det är värt att äta middagen ute på en filt i trädgården. Barfota så klart, har sagt i en tidigare intervju. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.