Så görs Melodifestivalen om 2023 – stora förändringen

Farah Abadi leder nästa Melodifestival tillsammans med Jesper Rönndahl.
Melodifestivalens semifinal 2023 består av åtta akter som alla möter varandra.
Foto: OLLE SPORRONG
Nu ändras en stor del av Melodifestivalens upplägg.
Foto: JOHAN VALKONEN / STELLA PICTURES

Nu ändras upplägget för Mello – igen.

Dueller och heat stryks, rapporterar Aftonbladet.

– Vi förenklar så mycket vi kan, säger projektledaren Anders Wistbacka till tidningen.

Så här blir nya Melodifestivalen.

Nu ändras en stor del av Melodifestivalens upplägg. Produktionen bakom Melodifestivalen tar bort momenten dueller och heat och återgår till en mer klassisk semifinal.

– Tanken är att vi ska ha en väldigt ren semifinal. Helt enkelt att den ska vara rak och tydlig där alla möter alla, säger Anders Wistbacka om förändringen till Aftonbladet.

2023 kommer semifinalen bestå av åtta akter som alla har tagit sig vidare från de tidigare deltävlingarna. I den möter och tävlar alla akter varandra.

Fyra av dessa artister går sedan vidare till final.

Det nya upplägget skiljer sig från tidigare upplägg, där artisterna duellerade i två respektive omgångar mot varandra, så kallade heat.

Tittare kommer också kunna se tävlandes poäng i semifinalen – något som inte gick i årets semifinaler, skriver tidningen.

Artister som är klara för Melodifestivalen 2023

Nyss avslöjade Aftonbladet att Tone Sekelius återvänder till Melodifestivalen, efter succén med ”My way” i årets tävling.

Även duon Eva Rydberg & Ewa Roos är klara för tävlingen, skriver tidningen.

Loreen, Victor Crone, ukrainska artisten Maria Sur och Christin Meltzers dotter, Iva-Lova är fler som rapporterats vara klara för tävlingen.

Även TikTok-kändisen och tillika musikalartisten Emil Henrohn, artisten och tidigare mello-deltagaren Theoz, samt de norska tvillingarna Marcus och Martinus finns bland namnen som Aftonbladet avslöjat. 

Gösta Emtestams vilda glädje – här blir han miljonär

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.