Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Så görs Idol om – efter Gina Dirawis beslut

Juryn i ”Idol”. Foto: KARIN WESSLéN / TT / TT NYHETSBYRÅN
Pär Lärnström kommer inte ha en fast sidekick. Foto: KARIN WESSLéN / TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: KARIN WESSLéN / TT / TT NYHETSBYRÅN
Danny Saucedo kommer bland annat hoppa in som sidekick. Foto: MAGNUS LILJEGREN / STELLA PICTURES MAGNUS LILJEGREN

Tolv förväntansfulla artister ska i höst göra upp om Sveriges gunst i ”Idol 2019”.

Men efter att Gina Dirawi lämnat som programledare väljer nu TV4 att göra om programmet, och inte ersätta profilen med en annan.

– Under årens lopp har vi haft många härliga personer i olika konstellationer som har varit programledare, men i år väljer vi att göra annorlunda, säger Malin Knave, exekutiv producent för ”Idol”. 

På fredag är det dags för den första veckofinalen i årets säsong av ”Idol”, där de tolv finalisterna ska visa vad de går för inför miljonpublik.

”Idol”-juryn är nöjda med sina val, och Nikki Amini tycker att det ska bli spännande att se vad årets deltagare kommer bjuda på.

– Vi är himla stolta över dem, och det ska bli kul att se vad de hittar på. Det känns tråkigt att en åker ut varje vecka, säger Nikki Amini.

Idol görs om

Men inför den kommande säsongen har TV4 valt att göra vissa förändringar i programmet. 

Efter två säsonger som programledare tillsammans med ”Idol”-veteranen Pär Lernström valde Gina Dirawi att lämna TV4:s fredagsunderhållning.

Men i år går kanalen en annan väg, och väljer att inte ersätta Gina Dirawi och ge Pär Lernström en fast programledarkollega. I stället kommer det tillkomma nya programledare för de olika veckofinalerna. På fredag gästas ”Idol” av alumnen Danny Saucedo.

Danny Saucedo blir sidekick

– Vi vill ständigt skruva, förnya och förändra Idol. Under årens lopp har vi haft många härliga personer i olika konstellationer som har varit programledare, men i år väljer vi att göra annorlunda. Eftersom det är Idols femtonde säsong kommer vi att bjuda tittarna på många spännande ingredienser under hösten. Redan nu på fredag kommer exempelvis Danny Saucedo till programmet, vilket vi är väldigt glada för, säger Malin Knave, som är exekutiv producent för ”Idol”.

Kishti Tomita menar att Danny Saucedo kan komma att bjuda på vissa överraskningar.

– Det kommer en artist... Danny Saucedo kommer. Vad han kommer göra, och i vilken kapacitet, det får man se om man bänkar sig klockan åtta, säger hon.

De tävlar i Idol 2019

Gottfrid Krantz, 24

Kim Lilja, 25

Madelief Termaten, 17

Ellie Lilja, 26

Christoffer Hamberg, 29

Aida Secka, 24

Astrid Risberg, 20

Tusse Chiza, 17

Nathalie Ulinder Cuti, 23

Dao Di Ponziano, 17

Hampus Israelsson, 20

Freddie Liljegren, 26

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.