Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Så gör TV4 om ”Sommar med Ernst” efter corona

Ernst Kirchsteiger är tillbaka i ”Sommar med Ernst” – men på ett annat sätt.Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL
Ernst Kirchsteiger.Foto: HENRIK MONTGOMERY/TT / TT NYHETSBYRÅN

”Sommar med Ernst” kommer tillbaka – men programmet ser annorlunda ut än tidigare år.

På grund av coronapandemin har TV4 valt att göra om programupplägget, och låter Kirchsteiger fokusera på ett rum i taget, samt titta tillbaka på tidigare säsonger.

– Jag vill visa vad man kan fixa med hemma när tiderna är som de är och man kanske inte kan resa lika mycket som vanligt under sommaren, säger Ernst Kirchsteiger.

Ernst Kirchsteiger och ”Sommar med Ernst” är lika synonymt med svensk sommar som jordgubbar och blomsterkransar.

Men på grund av coronapandemin har produktionen var tvungna att göra om i programmet, och ändra i upplägget.

I år kommer Ernst Kirchsteiger fokusera på ett rum i taget, och i det första programmet är det trädgård och odling som står i fokus, följt av badrum, uteplatser och kök.

– Ernst kommer att fixa och laga mat som vanligt, men det bjuds även på tillbakablickar från tidigare säsonger. Genom att presentera ett rum i taget ger oss också en möjlighet att verkligen komma nära Ernst och hans inredningsfilosofi och tankar på ett nytt sätt som jag tror tittarna kommer att uppskatta, säger Clara Tengbom, exekutiv producent på TV4.

– Att vara ute och jobba med växter är nästan terapeutiskt. Det blir en fin start på säsongen, lovar Ernst Kirchsteiger.

Ernst Kirchsteigers beslut – vill visa alternativet

Kirchsteiger vill uppmuntra alla att få så mysiga hem som möjligt, med begränsade resemöjligheter.

– Jag vill visa vad man kan fixa med hemma när tiderna är som de är och man kanske inte kan resa lika mycket som vanligt under sommaren, säger Ernst Kirchsteiger.

Programledaren kommer också titta tillbaka på favoritögonblick från tidigare säsonger under sommaren.

– Jag har hållit på med det här i många år nu. Det känns fint att kunna gå tillbaka och återuppleva gamla favoriter, säger han. 

 

Varför tycker inte fotbollsproffset Erik Berg om Ernst?

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.