Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Så gick det sen för skådespelarna i "Bert"

Serien "Bert" i SVT.
Foto: / SVT

Serien "Bert" gjorde succé i SVT på 90-talet. 

Flera av skådespelarna blev uppmärksammade efter sina roller i den populära scenen.

Men vad hände egentligen med skådespelarna när rampljuset slocknade?

Martin Andersson.
Foto: / SVT

”Bert”

Martin Andersson

Huvudrollen i serien spelades av skådespelaren Martin Andersson. För flera år sedan flyttade han till Brasilien och började plugga matematik. Enligt en artikel från Aftonbladet 2013 jobbar han i dag på Rios universitet. 


Martin Iliou.
Foto: / PRIVAT

"Klimpen"

Martin Iliou

Efter rollen som "Klimpen" så fick Martin Ilious ett uppsving. Men efter en tid så uteblev de stora rollerna. Martin Ilious har berättar att han haft ett tufft liv som kantats av både dödsfall och alkoholism. 

– Jag är alkoholist och har varit det sedan 2012. Jag har haft en del återfall och har haft antabus till och från i fyra år, har han tidigare sagt till Expressen. 


Johan Ulveson
Foto: ANDERS YLANDER / ANDERS YLANDER GT/EXPRESSEN

”Fredrik Ljung”

Johan Ulveson

Ulveson var redan känd innan han slog igenom i som Berts pappa i tv-serien. Han hade bland annat gjort "Lorry" och efter "Bert" har han fortsatt vara en framgångsrik skådespelare, med tv-serier som "C/O Segemyhr" och "Solsidan". År 2014 drabbades han av TBE och var nära att dö. 


Hanna Alström.
Foto: OLLE SPORRONG

"Hanna"

Hanna Alström

Hanna Alström var bara 13 år när hon var med i "Bert." Efter det har hon fortsatt sin framgångsrika karriär som skådespelerska och nu är hon en Hollywoodstjärna. Förra året var Hanna Alström med i Hollywoodfilmen "Kingsman: The secret service". 


David Boati.
Foto: / SVT

”Lill-Erik”

David Boati

David Boati blev "Lill-Erik" med hela svenska folket efter sin succé "Bert". Men efter tv-serien valde David att byta från skådespelarkarriären och bli journalist. I dag jobbar han på SVT och tycker inte om att prata om sin tid som skådespelare. 


Oliver Loftéen.
Foto: FOTO: SANDREWS/TV4 / FILMBOLAG SANDREW

"Åke Nordin"

Oliver Loftéen

Åke var Berts bästa vän i tv-serien. Efter att serien var Oliver Loftéen kvar i skådespelarbranschen och var bland annat med i den Guldbagge-belönade filmen "Tic Tac" från 1997.

Men ett par år senare lämnade Oliver Loftéen rampljuset helt. 


Ing-Marie Carlsson.
Foto: ERIKA STENLUND

”Madde Ljung”

Ing-Marie Carlsson

Hon var en av de kändaste skådespelarna i "Bert". Ing-Marie Carlsson har varit med i den kultklassade tv-serien "Tre kronor" där hon spelade karaktären Mimmi. Hon gjorde även filmen "Reine & Mimmi i fjällen" och under de senaste åren har hon varit med i flera "Beck"-filmer och nu senast aktuell i TV4-serien "Syrror". 


Sarah Dawn Finer.
Foto: ANDERS WIKLUND/TT / TT NYHETSBYRÅN

”Sara Finer” 

Sarah Dawn Finer

Sarah var bara 13 år när hon spelade Sara Finer i "Bert." Efteråt bytte hon från skådespelare till artist, och i den banan har hon varit väldigt framgångsrik. Sarah Dawn Finer har varit med i Melodifestivalen flera gånger, varit julvärd för SVT och nu är hon aktuell som ny programledare för "Så ska det låta"

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.