Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Så gick det för alla skådisar i ”Änglagård”

Premium: I dag är Colin Nutleys filmer nästan synonymt med svenskt drama – men det var med ”Änglagård” och föregående ”Black Jack” som regissören ritade in sig själv på kartan.

”Änglagård” från 1992 som porträtterar hur ett isolerat och konservativt litet samhälle ställs på ända när två världsvana karaktärer gör entré slog helt rätt och fick ett varmt mottagande.

Det är väl knappast en överdrift att filmen i dag räknas till de moderna, svenska klassikerna och det kom att bli två uppföljare.

Så här gick det sen för skådespelarna i den populära filmen.

Expressen Premium

Läs Premium gratis i en vecka

Få tillgång till hela Expressens digitala värld. Alla läsare kan använda den fria provperioden en gång. Därefter är priset 79 kr/mån. Digital tillsvidareprenumeration. Ingen bindningstid – säg upp när du vill.

Genom att klicka på “STARTA PREMIUM” godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.

Cyberhotet – då behöver du ha kontanter hemma

Premium: Bankomat AB: Dialog med Riksbanken och Finansinspektionen

Rysslands mest troliga angrepp: Sårbara domäner

Premium: OSCAR JONSSON: Något ryska strateger tänkt mycket på

Magdalena Forsberg om straffet i TV4: ”Vidriga”

Premium: Ikonen om sitt nya projekt – och idrottarnas beslut: ”Tragiskt”