Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Så gick det sen för "Så ska det låta"-gänget - del ett

Robert Wells, Peter Harryson och Anders Berglund var med och startade succén "Så ska det låta". Foto: SVT
"Så ska det låta" började visas i SVT 1997.
Då var Peter Harryson programledare. Tillsammans med pianisterna Anders Berglund och Robert Wells gjorde han underhållningsprogrammet till ett av Sveriges största.
Så här gick det sedan för de som har medverkat i programmet.

PETER HARRYSON


Tid i "Så ska det låta": 1997- 2005.
Om sin tid i programmet: "Det var en rolig tid. Jag var ju faktiskt med och startade programmet från scratch och byggde upp en publik på tre miljoner. Jag saknar det definitivt inte även om det var roligt, jag fick mitt lystmäte då och jag tittar inte på programmet i dag, men inte för att jag har något emot det."
Har gjort efteråt: Har bland annat spelat i originaluppsättningen av "Sista dansen" av Carin Mannheimer och "Rysk roulette" på Göteborgs stadsteater. 2006 var han en av stjärnorna i SVT:s "Stjärnorna på slottet".
Aktuell med: Tolkar visor av bland andra Nils Ferlin och Evert Taube Nilsson med gitarristen Bengt Magnusson.

ROBERT WELLS


Tid i "Så ska det låta": 1997- 2003 samt 2005.
Om sin tid i programmet: "Jag älskar fortfarande programmet men jag hinner sällan se det i dag. Det var roligast i början när det var helt nytt. Sen blev det mycket upprepningar. Jag saknar det inte en sekund. Däremot saknar jag att göra något med Anders och Peter."
Har gjort efteråt: Turnerat med showen "Rhapsody in rock" och spelat mycket utomlands. Ställde upp som pianist för Vitryssland i Eurovision Song Contest 2010. Driver pianoskolan "The king of piano".
Aktuell med: Wells första soloalbum ligger etta på klassiska albumlistan. Gör sommarturné med premiär i augusti.

ANDERS BERGLUND


Tid i "Så ska det låta": 1997- 2005.
Om sin tid i programmet: "Vi hade ju rekordsiffror, då var det väldigt kul. Jag får fortfarande positiva reaktioner från folk, det är många som tror att jag är kvar och kommer fram och ger beröm. Det finns många roliga minnen, jag tror det var Christer Sjögren som spräckte glasgolvet en gång. Men jag tycker att det har blivit uttjatat nu. Det tillför inte så mycket även som de som är med i dag är väldigt duktiga. Man har mjölkat ur det som går.
Har gjort efteråt: "Massor, jag har bland annat jobbat med Sveriges Radios symfoniorkester i Berwaldhallen."
Aktuell med: Jobbar som kapellmästare och arrangerar och skriver musik till arrangemang.
Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!