Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Så gick det sen för "Morden i Midsomer"-skådespelarna

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.

I snart 20 år har "Morden i Midsomer" fängslat svensk publik om somrarna.

Så här har det gått för skådespelarna i succéserien sedan debuten!

1. Tom Barnaby - John Nettles

Foto: Mikael Sjöberg

Säsong 1- säsong 13

72-åriga skådespelaren John Nettles spelade den omåttligt populära kommissarien Tom Barnaby i de första 13 säsongerna av "Morden i Midsomer". Efter 81 avsnitt av den brittiska succéserien valde Nettles att pensionera sig och lägga rollen som Tom Barnaby på hyllan.

Innan Nettles fick rollen som Barnaby spelade han teater i många år i Storbritannien. Han spelade också polis i kriminalserien "Bergerac" under hela 80-talet, och skrev också en reseguide till seriens olika inspelningsplatser.


2. John Barnaby - Neil Dudgeon

Foto: Svt

Säsong 13-

När John Nettles la rollen som Tom Barnaby bakom sig var det Neil Dudgeon som fick ta över. Dudgeon spelar då John Barnaby, som är kusin med den pensionerade kommissarien.

Men huvudrollen i den pittoreska serien är inte skådespelarens första jobb - långt ifrån. Innan han löste mord i Midsomer har han gjort gästspel i serier som "Kommissarie Morse", "Bridget Jones dagbok" och "Sherlock Holmes". Dudgeon är gift med BBC Radio-producenten Mary Peate, som han har två barn med. 

Dudgeon har sagt att han tycker det är jobbigt att vara ifrån sin familj under långa inspelningsperioder.

– Jag är borta hemifrån i fem-sex månader när vi filmar, säger han till Express.co.uk.3. Joyce Barnaby - Jane Wymark

Foto: M A Wilson / M A WILSON

Säsong 1 - säsong 13

Jane Wymark, 64, spelade Tom Barnabys fru Joyce Barnaby under 13 säsonger av "Morden i Midsomer". Hon är dotter till kända brittiska skådespelaren Patrick Wymark och manusförfattare Olwen Wymark, som hon säger är anledningen till sin kärlek för skådespeleri. På 70-talet var Jane Wymark känd för sin roll i BBC:s dramaserie "Poldark", innan hon gick vidare till den gemytliga kriminalserien.


4. Sarah Barnaby - Fiona Dolman

Foto: Crystal Pictures / STELLA PICTURES CRYSTAL PICTURES

Säsong 13 -

Fiona Dolman, 46, spelar John Barnabys fru Sarah Barnaby, och gjorde precis som Neil Dudgeon debut i "Morden i Midsomer" under säsong 13 av kriminalserien. Sarah Barnaby är rektor på den lokala skolan i serien.

Innan Dolman syntes i "Morden i Midsomer" spelade hon i andra populära tv-serier, som "Tillbaka till Aidensfield", där hon spelade Jackie Bradley. Hon har också synts i "The Royal today". 

Fiona Dolman var gift med regissören Martin Curry i 12 år, som bland annat varit med och regisserat "Legenden om Tarzan" med Alexander Skarsgård.


5. Gavin Troy - Daniel Casey

Foto: 1996-98 Accusoft Inc., All Right / 1996-98 AccuSoft Inc., All rights reserved

Säsong 1 - säsong 7

Daniel Casey, 44, spelade den populära rollen Gavin Troy i de första sju säsongerna av "Morden i Midsomer". Troy är Tom Barnabys mindre erfarna poliskollega. Daniel Casey gjorde också ett gästspel i serien några år senare, då han kom tillbaka för ett avsnitt i säsong 11.

När han lämnade "Morden i Midsomer" gick Casey vidare till att spela brandman i seren "Steel river blues", och under 2016 har han synts i långkörande serien "Coronation Street", där han har en återkommande roll.

2006 fick Casey en son vid namn Raferty.


6. Daniel Scott - John Hopkins

Foto: / MIDSOMERS HEMSIDA

Säsong 7 - säsong 8

John Hopkins, 44, spelade bara i två säsonger i "Morden i Midsomer". I säsong sju och åtta spelade Hopkins Daniel Scott, kommissarie Barnabys medhjälpare.

Efter sin medverkan i den populära serien gick John Hopkins vidare och fick roller i bland annat filmen "Alice i Underlandet" med Johnny Depp, och tv-serien "Merlin".

Hopkins har också studerat skådespeleri på Royal Academy of Dramatic Art.


7. Benjamin Jones - Jason Hughes

Foto: Mark Bourdillon / Mark Bourdillon

Säsong 9 - säsong 15

Jason Hughes, 45, spelade kriminalassistent Benjamin Jones i sex säsonger av "Morden i Midsomer", och arbetade med både Tom Barnaby och hans kusin John Barnaby, när han tog över.

När Jason Hughes lämnade serien 2013 gick han vidare till att spela in film. Han har synts i filmen "Dante's Daemon" och har nyligen spelat in thrillern "Crow". Innan han spelade i "Morden i Midsomer" syntes skådespelaren i "Killing med softly" med Heather Graham och Joseph Fiennes.

Tillsammans med sin fru Natasha har Jason Hughes tre barn.

Hughes valde att lämna efter säsong 15 av serien för att han var "helt slut" efter långa pendlingstider.

– Det började påverka min hälsa, har han sagt till Daily Mail.


8. Charlie Nelson - Gwilym Lee

Foto: Mark Bourdillon / MARK BOURDILLON

Säsong 16 - säsong 18

När Benjamin Jones (Jason Hughes) blev befordrad, var det Charlie Nelson som fick ta över rollen som kriminalassistent till kommissarie Barnaby. Gwilym Lee, 33, är mannen bakom rollen. Lee har, förutom sina säsonger i "Morden i Midsomer" också setts i filmer som "The Tourist" med Johnny Depp och Angelina Jolie.

Lee har sagt att han ångrar att han inte blev professionell skateboardåkare.

– Jag brukade älska det, men nu är jag över 30 - jag får inse att de dagarna är över, ska skådespelaren till Express.co.uk.9. Kam Karimore - Manjinder Virk

Säsong 18-

Dåvarande tv-producenten för "Morden i Midsomer", George True-Mays, rasistiska uttalande om att inga etniska minoriteter passar i serien fick honom sparkad. Efter det så anställdes Manjinder Virk, 41, som skådespelerska. Virk spelar rättsläkaren Kam Karimore, och är den första fasta rollen in serien som har asiatiskt ursprung.

Hon kände till True-Mays kommentarer när hon tog jobbet, men tror inte hennes ursprung gav henne rollen.

– Det var inget jag tänkte på när jag sökte jobbet, säger hon till Radio Times.

Virk har setts i mängder av tv-serier hela 2000-talet, i allt från "Doctors" till populära serien "Skins".


10. George Bullard - Barry Jackson

Foto: / SVT

Säsong 1 - säsong 14

Barry Jackson spelade seriens rättsläkare George Bullard från seriens start 1997, och spelade Bullard under 14 säsonger. 2011 spelade han rättsläkaren för sista gången, och två år senare gick skådespelaren bort, 75 år gammal.

Jackson slog igenom som skådespelare redan på 50-talet, och spelade bland annat i första säsongerna av kultserien "Doctor Who". Han syntes också i filmen Wimbledon med Kirsten Dunst 2004. Han jobbade också som stuntman under 60-talet.


11. Kate Wilding - Tamzin Malleson 

Foto: Mark Bourdillon / Mark Bourdillon

Säsong 14 - säsong 17

Tamzin Malleson, 42, spelar rättsläkaren Kate Wilding, som fick ta över efter alla år med George Bullard. Karaktären lämnade serien efter några säsonger för att bli professor i Brighton, snarare än att lösa mord i Midsomer-regionen.

Tamzin Malleson har spelat huvudrollen i serien "Bodies", som BAFTA-nominerades, och är utbildad skådespelare. 2006 fick hon en dotter med sambon Keith Allen.12. Hunden Sykes – Sykes

Säsong 15-

Sykes hittades på gatan som en herrelös hund 2004. Han fick då bo med Gill Raddings, en hundstuntexpert, som snabbt märkte hur snabbt hunden kunde lära sig att lyda kommandon. Efter det har Sykes setts i reklamfilmer, och är mest känd som "Harvey" för den brittiska allmänheten, från en av dessa reklamfilmer. Dessutom har Sykes setts i filmer som "Sweeney Todd", "Den andra systern Boleyn", "Pirates of the Carribean" och "Prince of Persia".

Sedan 2011 spelar han också i "Morden i Midsomer", där han spelar John Barnabys hund.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.