Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Så gick det sen för Mary-Kate och Ashley Olsen

Vilka är Mary-Kate och Ashley Olsen?
Ashley och Mary-Kate Olsen.
Foto: CHARLES GUERIN / STELLA PICTURES CHARLES GUERIN/ABACAUSA.COM
Olsen-tvillingarna i filmen ”Två skall man vara”.
Foto: FOTO: RYSHER/TV4 / TV4

Tvillingarna Mary-Kate och Ashley Olsen slog igenom på slutet av 80-talet när de inte ens var ett år gamla.

Som barn levde de ett väldigt offentligt liv, men ju äldre de blev desto mer privata blev de.

Nu har de synts tillsammans för första gången på två år, rapporterar Fox News.

Blott nio månader gamla fick tvillingarna Mary-Kate och Ashley Olsen, i dag 36, en roll i serien ”Fullt hus” 1987. Systrarna turades om att spela rollen som Michelle Tanner i den populära komediserien.

När showen lades ner 1995 hade de gått från att vara helt okända till att ha skapat ett eget imperium med filmer och tv-program för barn.

1993 startades företaget Dualstar Entertainment Group som producerade flertalet barnfilmer med Mary-Kate och Ashley. Några av filmerna som producerades för Dualstar var bland annat ”Två skall man vara”, ”Ett äventyr i Paris” och ”Tvillingarnas äventyr i Bahamas”.

När Mary-Kate och Ashley Olsen fyllde 18, 2004, tog de över Dualstar helt och blev företagets vd:s.

Samma år släpptes den sista filmen med Dualstar, vilket även var tvillingarnas sista film tillsammans, ”En galen dag i New York”.

Startade modemärke

Mary-Kate Olsen har efter det haft några mindre roller, men sedan 2011 har ingen av systrarna medverkat i några tv-serier eller filmer.

I samband med att tvillingarna lade skådespelandet på hyllan startade de modemärket The Row.

Till en början startades märket med en kollektion med sju plagg. Sedan dess har märket expanderat och 2021 meddelades det att märket även skulle ge sig in i barnklädesbranschen.

Ashley Olsen har tidigare berättat om hur det är att arbeta med sin syster.

– Vi gillar att jobba tillsammans och vi gillar att ha den dialogen. Jag tror det hjälper att slå fast ens idéer om man kan höra dem sägas högt, att prata igenom något, har hon tidigare berättat för ID.

– Vi följer definitivt vår intuition och instinkt, och det kan antingen bekräfta den känslan eller om känner vi båda att någonting inte känns rätt, så gör vi det helt enkelt inte. Våra instinkter är väldigt lika. Men jag tror att det som är så bra är att vi kan luta oss mot varandra.

Tvillingarna har sedan de lade skådespelandet på hyllan synts allt mer sällan i offentligheten.

Men i samband med modeveckan i Paris som pågår just nu fotograferades tvillingarna tillsammans, något som i dag inte hör till vanligheterna.

https://www.instagram.com/p/CjDFZeyAhWm/?utm_source=ig_embed&ig_rid=d2539195-493c-463b-b3e4-eac0e5226c45

Det var i samband med The Rows modevisning som tvillingarna ställde upp på en bild tillsammans med modellen Rosanna Ovalles Robles.

Senast Mary-Kate och Ashley Olsen fastnade på bild tillsammans var i december 2020 när de åt middag tillsammans i New York. 

Ur arkivet: Mary-Kate Olsen skiljer sig

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.