Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Så gick det sen för årets bönder

Foto: STEFAN NILSSON / TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: PATRIK ÖSTERBERG / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ

Heta sommarromanser, krossade hjärtan och planer på giftermål och barn.

Så gick det efter att kamerorna slocknade i årets säsong av "Bonde söker fru".

Susanna och Hannes:

Efter bonden Susannas svåra kval om vem hon skulle välja av brevskrivarna Hannes och Jim, så föll valet till slut på en showigare Hannes. Och det valet har hon inte ångrat.

När Linda Lindorff besöker Susannas gård hittar hon även Hannes där, och paret berättar om sin fina kärlek. 

– Jag har hittat hem. Det känns verkligen jättebra, allt funkar jättebra, säger Hannes i "Bonde söker fru".

Han är till och med på väg att flytta till sin bondekärleks bondgård.

– Jag är på väg uppåt.

– Men ditt andra jobb då, undrar Linda Lindorff.

– Det har jag sagt upp mig från. Allting känns så himla bra. Varför ska man hålla tillbaka, det är bara att köra, säger Hannes.

Paret har också stora drömmar för sin framtid tillsammans, och i programmet lovar Hannes att han vill fria till sin Susanna nästa år.

 

Per och Sofie:

Det slog gnistor från början om bonde Per och Sofie, och sedan sin kärleksresa till Irland har paret hållit ihop. De bor inte tillsammans än när Linda Lindorff hälsar på i programmet i september, men har setts nästan varje helg sedan de blev tillsammans.

– Sofie kom från ingenstans, och välte omkull allt som fanns inombords. Det blev toppen det här, säger Per i "Bonde söker fru".

Parets framtidsplaner innefattar både barn och giftermål – men först ska de flytta ihop.

– Det känns självklart för mig att flytta ner till per och bo tillsammans på en plats som verkligen är vår. Sen får man se vad som händer, men inom någon framtid så kanske... något barn eller så, säger Sofie i "Bonde söker fru".

– Vi har pratat om giftermål med. Jag tycker väl att man kan älska någon utan ett papper, men vill hon gifta sig är jag inte omöjlig, säger Per glatt i programmet.

 

Simon och Frida:

Simon blev jättekär i brevskrivaren Frida, och känslorna verkade vara besvarade. Men efter att kamerorna stängts av så svalnade de snabbt för Frida, som inte ville fortsätta träffa Simon. Det var dock inget hon berättade för bonden – i stället slutade hon bara höra av sig.

– När jag åkte hem från Öland och landade hemma i min vardag så försvann känslorna. Eller ja, det gjorde jag egentligen så fort kamerorna försvann. Det var som att jag inte hade känt någonting, allt rann av mig. Vilket var tråkigt för Simon är en jättefin kille, men det funkade inte från min sida, har Frida sagt till Expressen.

I dag är Simon singel, men har inte gett upp om kärleken. I stället ser han fram emot att ta tag i dejtandet igen efter nyår.

 

Erik och Alicia:

Erik och Alicia åkte till Estland tillsammans, och pratade om hur framtiden skulle se ut för dem. Men när Linda Lindorff dyker upp på Eriks gård i "Bonde söker fru" några månader senare så vet de fortfarande inte. 

Distansförhållande är inget för Erik, vars känslor försvinner om han inte kan träffas regelbundet. Samtidigt vill han inte att Alicia ska flytta ner för hans skull heller.

– Nä, vi är nog inte ihop. Men det kanske vi blir någon gång, det vet man aldrig, säger Alicia i programmet, som konstaterar att hon inte vet var de står.

– Jag vill att det ska bli rätt. Då tar jag hellre lite längre tid på mig än att stressa in i det. Så fungerar jag, säger Erik i "Bonde söker fru".