Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Så gick det sedan för "Farmen"-profilerna

Qristina Ribohn var med i "Farmen" både i säsong 1 och 3.
Foto: Patric Söderström

Qristina Ribohn har tappat 28 kilo - och Naken-Janne är fortfarande naken ibland.

I kvällens "Farmen - hur gick det sedan?" i TV4 möter vi profilerna som prydde löpsedlarna och förlorade sina jobb.

– Hade jag velat hade jag kunnat skriva autografer med snoppen. Samtidigt kunde jag inte fortsätta jobba, säger Jan O. "Naken-Janne" Jansson till Expressen.

På måndag börjar ännu en säsong av "Farmen" - den åttonde i ordningen. Programmet som först sändes mellan 2001 och 2004 blev en stor succé, tack vare starka karaktärer. I kvällens "Farmen - hur gick det sedan?" får vi möta profilerna från förr igen.

Programledaren Linda Lindorff gör hembesök hos bland andra Qristina Ribohn, 58, som är en av tidernas mest populära profiler från såpan. Hon vägde 108 kilo i programmet, gick sedan upp 10 till av stressen och uppmärksamheten - men har sedan dess tappat 48 kilo till i dag.

– Jag har börjat kolla på vad jag stoppar i mig, och kör tallriksmodellen. Men det tog lång tid för självbilden att förändras, innan jag slutade köpa XL, säger hon till Expressen.

"Varit jävligt privat"

Att vara "Farmen"-Qristina har varit stundtals tufft.

– Att komma på en anställningsintervju till exempel, det är som rena inkvisationen. De kan inte skilja på mig som person och den karaktären. Alla tror jag ska få utbrott, säger Qristina som i dag är socialdemokratisk politiker med fokus på barn, ungdom och skola och hjälper unga vuxna som hamnat snett.

– Det är lugnt i dag, det kan jag behöva. Och jag är väldigt rätt om mitt privatliv, jag har alltid varit jävligt privat.

Hur ser privatlivet ut då?

– Det är precis som jag vill ha det, säger Qristina.

Blev av med sina jobb

Naken-Janne, eller Jan O. Jansson som han heter, blev av med sina jobb efter "Farmen".

– Jag kunde inte fortsätta föreläsa, eller vikariera i skolor. Jag kunde inte ha något jobb. Det var en otrolig uppståndelse, säger han i dag.

Nu utbildar han inom försäkringsförmedling och frilansar med "lite andra saker". Han blir fortfarande igenkänd, men det är betydligt lugnare.

– Hade jag velat hade jag nog kunnat skriva autografer med snoppen. Och det var mycket kvinnor, men det där betyder ingenting, säger Janne som i programmet berättar att han än i dag svidar om till Naken-Janne.

FAKTA

* Qristina Ribohn, 58

Säsong: 1, 2001, och 3, 2003.

Bor: Karlshamn.

Familj: Har tidigare berättat i Expressen att hon lever med sin hund. Vill inte uttala sig om privatlivet.

En av de största "Farmen"-profilerna. Var med i två säsonger och väckte starka känslor - senare ställde hon också upp i dokusåpan Club Goa. Jobbar i dag med ungdomar som hamnat snett och är politiker i Karlshamn.

* Jan-Olof "Naken-Janne" Jansson, 61

Säsong: 3, 2003.

Bor: Uppsala.

Familj: Kärleken Carola och två barn.

"Naken-Janne" blev en av de mest omtalade deltagarna - just för att han gick runt naken. Då och då gör han det än i dag. Jobbar med att utbilda försäkringsförmedlare och "lite annat".


* Özcan Yildis, 40

Säsong: 2, 2002.

Bor: Stockholm.

Familj: Singel senast 2013.

Blev utkastad från "Farmen" tillsammans med "Blondie" efter att ha stulit mat. 2013 hjälpte han sin far med att driva två krogar i Nyköping. Åren efter "Farmen" har varit innehållsrika för Özcan - bland annat vann han flera hundratusen kronor på ett kasino i Barcelona och blev därefter beskjuten i ett rånförsök. I kvällens program berättar han bland annat att han spelar mycket poker.

* Jan "Blondie" Hammarlöf, 49

Säsong: 2, 2002.

Bor: Uddevalla.

Familj: Sambo och två barn (2013)

Blev omtalad efter att han och polaren Özcan stulit mat - de blev då utkastade ur programmet.

Senare har han bland annat synts i dokusåpan "Club Goa". Enligt uppgifter till Expressen 2013 jobbar han numera som väg­byggare i Norge.

Foto: Foto: Johan Adelgren

PiaFlodner, 38

Säsong: "Farmen Afrika", 2004.

Bor: Stockholm.

Familj: I ett förhållande (2013).

Vann "Farmen Afrika" och använde vinstpengarna till att förverkliga sin dröm - hon startade klädbutiken Kunigunda, som hon fortfarande drev i fjol. Tiden just efter programmet var dock tuff med många nattliga telefonsamtal - till slut gick hon gick till polisen.

– Till slut gick jag till polisen och anmälde en kille eller två, då slutade det. Men det var mycket positivt också, snälla tanter som skickade stickade grytlappar och trisslotter, har Pia sagt till Expressen.

Foto: Foto: Cornelia Nordström

* Christian Gergils, 45

Säsong: "Farmen skärgården", 2004.

Bor: Stockholm och Lillkyrka.

Familj: Sambo (2013)

Christian vann "Farmen skärgården" och förverkligade sedan en dröm - att erbjuda verksamhet med hästar och andra djur för personer med adhd och liknande svårigheter. 2006 blev han uppmärksammad då han dömdes för att ha misshandlat sin sambo - både han och sambon förnekade att någon misshandel skett. "En av flera indikationer på att Sverige inte är en rättsstat" sa han om domen 2013.

– Jag önskar att jag var där igen. Men samtidigt önskar jag att jag aldrig hade ställt upp. Jag saknar min vita fjällko som var min bästa vän, sa Christian om "Farmen" till Expressen.

Foto: Foto: Olle Sporrong

* Benny Viberg, 57

Säsong: 1, 2001.

Bor: Visby.

Familj: Frånskild, tre barn.

Benny vann den första säsongen. Sedan programmet har det hänt en hel del i hans liv.

– Jag har slutat som idrottsledare. Jag driver ett dagis tillsammans med tre andra och har börjat jobba alltmer med det i takt med att behovet har ökat. Sen skilde jag mig direkt efter "Farmen". Sen dess har jag gift mig och skilt mig igen, sa han till Expressen i fjol.

Foto: Foto: Suvad Mrkonji

* Inger Andersson, 57

Säsong: 2, 2002.

Bor: Stockholm.

Familj: Singel, två barn och barnbarn.

Vann andra säsongen. Arbetade senast i fjol som hovmästare och ser inte "Farmen" som något positivt kapitel.

- Det var ju fullständigt vansinnigt korkat att ställa upp. Det var en jobbig period när man var på plats på gården och det var ännu jobbigare efteråt. För bara någon månad sedan blev jag titulerad som "den elaka Inger från 'Farmen'" och det stämde ju inte ens då, sa hon då till Expressen.

Foto: Foto: Torbjörn Selander

* Frida Norén, 32

Säsong: "Farmen Afrika", 2004.

Bor: Uppsala.

Familj: Singel.

Var en av få som stod upp emot Sebastian Dawkins. 2013 arbetade Frida som journalist och hade nyligen köpt ett eget torp.

– Jag vara bara 22 år men stod upp och det var skönt för då behövde man inte skämmas när det visades på tv, sa hon till Expressen.


* Veronika Larsson, 45

Säsong: 3, 2003.

Bor: Karlstad

Familj: Son och ett barnbarn.

Knep segern i tredje säsongen - något som öppnade dörrar. Hon fick jobb som radiopratare i Karlstad under två år. I dag är hon sjuksköterska i Norge varannan vecka. När hon är hemma tränar hon sina hästar och umgås med barnbarnet.

– Mitt jobb, mina hästar och mitt barnbarn, det är det viktigaste, säger hon i kvällens program.

*Sebastian Dawkins, 46

Säsong: 3, 2003 och "Farmen Afrika"‚ 2004.

Bor: Malmö.

Familj: Okänt.

Ingen i "Farmen" har varit lika kontroversiell som Sebastian. Det blev också stökigt kring honom på finalfesten för "Farmen Afrika", när han sa att han ville döda en annan deltagare. Sebastian Dawkins blev även utkastad från "Club Goa".

Medverkar ej i kvällens program.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.