Qristina Ribohn, 57. Foto: Foto: Fredrik Hjerling/Tv4Qristina Ribohn, 57. Foto: Foto: Fredrik Hjerling/Tv4
Qristina Ribohn, 57. Foto: Foto: Fredrik Hjerling/Tv4
Jan-Olof "Naken-Janne" Jansson, 61. Foto: Cornelia NordströmJan-Olof "Naken-Janne" Jansson, 61. Foto: Cornelia Nordström
Jan-Olof "Naken-Janne" Jansson, 61. Foto: Cornelia Nordström
Özcan Yildis, 39. Foto: Magdalena Piwowoz PiwowozÖzcan Yildis, 39. Foto: Magdalena Piwowoz Piwowoz
Özcan Yildis, 39. Foto: Magdalena Piwowoz Piwowoz
Jan "Blondie" Hammarlöf, 48. Foto: Roger VikströmJan "Blondie" Hammarlöf, 48. Foto: Roger Vikström
Jan "Blondie" Hammarlöf, 48. Foto: Roger Vikström
Pia Flodner, 38. Foto: Torbjörn SelanderPia Flodner, 38. Foto: Torbjörn Selander
Pia Flodner, 38. Foto: Torbjörn Selander
Christian Gergils, 45. Foto: Cornelia NordströmChristian Gergils, 45. Foto: Cornelia Nordström
Christian Gergils, 45. Foto: Cornelia Nordström
Benny Viberg, 57. Foto: Hanna TelemanBenny Viberg, 57. Foto: Hanna Teleman
Benny Viberg, 57. Foto: Hanna Teleman
Inger Andersson, 56. Foto: Nils Petter NilssonInger Andersson, 56. Foto: Nils Petter Nilsson
Inger Andersson, 56. Foto: Nils Petter Nilsson
Frida Norén, 31. Foto: Torbjörn SelanderFrida Norén, 31. Foto: Torbjörn Selander
Frida Norén, 31. Foto: Torbjörn Selander
Veronika Larsson, 44. Foto: Cornelia NordströmVeronika Larsson, 44. Foto: Cornelia Nordström
Veronika Larsson, 44. Foto: Cornelia Nordström
Sebastian Dawkins, 45. Foto: Cornelia NordströmSebastian Dawkins, 45. Foto: Cornelia Nordström
Sebastian Dawkins, 45. Foto: Cornelia Nordström

Så gick det sedan för "Farmen"-deltagarna

Publicerad

Qristina Ribohn, 57

Säsong: 1, 2001, och 3, 2003.

Bor: Karlshamn.

Familj: Har tidigare berättat i Expressen att hon lever med sin hund.

En av de största "Farmen"-profilerna. Var med i två säsonger och väckte starka känslor - senare ställde hon också upp i dokusåpan Club Goa.
Efter "Farmen" drabbades Qristina av stor sorg, i maj 2005 omkom hennes son Robin i en bilolycka.

- Det finns inga orättvisor utan anledning sägs det, men jag kommer aldrig att sluta vara arg. Det var fel, föräldrar ska inte överleva sina barn, berättade Qristina för Expressen 2011.

I dag arbetar hon med olika projekt för Karlshamns kommun. Hon är också föreståndare för en dagsverksamhet för ungdomar med diagnoser och driver en djurpark.

- Det bästa med "Farmen" var att jag vande mig vid människor efter att ha varit på sjön i många år, säger Qristina Ribohn.

 

Jan-Olof "Naken-Janne" Jansson, 61

Säsong: 3, 2003.

Bor: Uppsala.

Familj: Sambo och två barn.

"Naken-Janne" blev en av de mest omtalade deltagarna - just för att han gick runt naken. Då och då gör han det än i dag. Att vara känd som "Naken-Janne" var ett problem när han skulle tillbaka till sitt lärarjobb. I dag föreläser "Naken-Janne" om pensioner och försäkringsförmedling. Är också lärare i svenska och religion på en mellan- och högstadieskola.

- Det bästa med "Farmen" var när jag, Daniel och Krille var i Blåbärsskogen en eftermiddag för att plocka blåbär, men kom inte hem förrän morgonkvisten. Vi råkade få tag på lite brännvin. Vi sa att blåbären jäst, säger han.

 

Özcan Yildis, 39

Säsong: 2, 2002.

Bor: Stockholm.

Familj: Singel.

Blev utkastad från "Farmen" tillsammans med "Blondie" efter att ha stulit mat. I dag hjälper han sin far med att driva två krogar i Nyköping. Åren efter "Farmen" har varit innehållsrika för Özcan - bland annat vann han flera hundratusen kronor på ett kasino i Barcelona och blev därefter beskjuten i ett rånförsök. Özcan ångrar inget han gjorde i "Farmen" - däremot är han besviken på hur programmet klipptes.

- Jag visste inte hur illa de vinklade, om någon stod och bråkade med mig i åtta timmar och jag bråkade tillbaka i en halvtimme så visade de bara fem minuter där jag framstod som en värsting. Det hade jag lärt mig sedan när jag var med i "Club Goa", många sa att jag hade blivit en bättre människa, men jag var likadan, säger Özcan.

 

Jan "Blondie" Hammarlöf, 48

Säsong: 2, 2002.

Bor: Uddevalla.

Familj: Sambo och två barn.

Blev omtalad efter att han och polaren Özcan stulit mat - de blev då utkastade ur programmet.

Senare har han bland annat synts i dokusåpan "Club Goa". Numera arbetar han som väg­byggare i Norge.

- Jag gick ner 15 kilo på sju veckor, jag vet inte om det är nyttigt. Dessutom skapades det irritationer när man inte har mat. Det är fruktansvärt att inte kunna äta, vi snodde ju mat från djuren till slut. Åt från deras säckar. Hade du kommit och erbjudit mig att köpa en pizza för 3 000 spänn hade jag erbjudit dig 4 000, säger Jan "Blondie" Hammarlöf.

 

Pia Flodner, 38

Säsong: "Farmen Afrika", 2004.

Bor: Stockholm.

Familj: I ett förhållande.

Vann "Farmen Afrika" och använde vinstpengarna till att förverkliga sin dröm - hon startade klädbutiken Kunigunda, som hon fortfarande driver. Hon berättar att det inte bara handlade om pengarna utan att upplevelsen i sig gav henne mod. Tiden just efter programmet var dock tuff med många nattliga telefonsamtal - till slut gick hon gick polisen.

- Jag var inte alls beredd på hur mycket i centrum man skulle vara. Det ringde hela dagarna och nätterna och jag arbetade som flygvärdinna då, eftersom jag stod stand by kunde jag inte stänga av telefonen på nätterna. Till slut gick jag till polisen och anmälde en kille eller två, då slutade det. Men det var mycket positivt också, snälla tanter som skickade stickade grytlappar och trisslotter, säger Pia.

 

Christian Gergils, 45

Säsong: "Farmen skärgården", 2004.

Bor: Stockholm och Lillkyrka.

Familj: Sambo.

Christian vann "Farmen skärgården" och förverkligade sedan en dröm - att erbjuda verksamhet med hästar och andra djur för personer med adhd och liknande svårigheter. 2006 blev han uppmärksammad då han dömdes för att ha misshandlat sin sambo - både han och sambon förnekade att någon misshandel skett. "En av flera indikationer på att Sverige inte är en rättsstat" säger han om domen i dag. Han berättar också att han saknar att vara på farmen.

- Jag önskar att jag var där igen. Men samtidigt önskar jag att jag aldrig hade ställt upp. Jag saknar min vita fjällko som var min bästa vän, säger Christian.

 

Benny Viberg, 57

Säsong: 1, 2001.

Bor: Visby.

Familj: Frånskild, tre barn.

Benny vann den första säsongen Sedan programmet har det hänt en hel del i hans liv.

- Jag har slutat som idrottsledare. Jag driver ett dagis tillsammans med tre andra och har börjat jobba alltmer med det i takt med att behovet har ökat. Sen skilde jag mig direkt efter "Farmen". Sen dess har jag gift mig och skilt mig igen, säger han.

 

Inger Andersson, 56

Säsong: 2, 2002.

Bor: Stockholm.

Familj: Singel, två barn och barnbarn.
Vann andra säsongen. Arbetar i dag som hovmästare och ser inte "Farmen" som något positivt kapitel.
- Det var ju fullständigt vansinnigt korkat att ställa upp. Det var en jobbig period när man var på plats på gården och det var ännu jobbigare efteråt. För bara någon månad sedan blev jag titulerad som "den elaka Inger från 'Farmen'" och det stämde ju inte ens då.

 

Frida Norén, 31

Säsong: "Farmen Afrika", 2004.

Bor: Uppsala.

Familj: Singel.

Var en av få som stod upp emot Sebastian Dawkins. I dag arbetar Frida som journalist och har nyligen köpt ett eget torp.

- Jag vara bara 22 år men stod upp och det var skönt för då behövde man inte skämmas när det visades på tv, säger Frida.

 

Veronika Larsson, 44

Säsong: 3, 2003.

Bor: Björneborg.

Familj: Son och ett barnbarn.

Knep segern i tredje säsongen - något som öppnade dörrar. Hon fick jobb som radiopratare i Karlstad under två år. I dag är hon sjuksköterska i Norge varannan vecka. När hon är hemma tränar hon sina hästar och umgås med det två och halvåriga barnbarnet.

- Det blev ju bara korvören kvar av vinsten när man betalat skatt. Jag och grabben åkte till Thailand, han fick en moped och jag köpte en bil. Sedan var det slut. Jag ångar inte att jag var med i "Farmen", det förändrade mitt liv i en positiv riktning. Det ska bli kul att se den nya säsongen, se om det är något fräs i grejerna, säger Veronika.

 

Sebastian Dawkins, 45

Säsong: 3, 2003 och "Farmen Afrika"‚ 2004.

Bor: Helsingborg.

Familj: Okänt.

Ingen i "Farmen" har varit lika kontroversiell som Sebastian. Det blev också stökigt kring honom på finalfesten för "Farmen Afrika", när han sa att han ville döda en annan deltagare. Sebastian Dawkins blev även utkastad från "Club Goa". Expressen har inte lyckats nå honom.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Annons:
Till Expressens startsida

Mest läst i dag