Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Så gick det för Grease-stjärnorna

Foto: FILMBOLAG

För 40 år sedan tog musikalfilmen "Grease" världen med storm och fortfarande i dag har folk i olika åldrar en relation till kultfilmen.

Men hur gick det för skådespelarna efter succén? 

Allt från framgångsrika karriärer till missbruk och dödsfall, vilket sajten Hänt var först med att rapportera. 

Den första "Grease"-filmen hade premiär 1978 och baserades på musikalen med samma namn. 

I huvudrollerna ses John Travolta som spelade den tuffa killen Danny, som var ledare i T-birds, och Olivia Newton-John som spelade Sandy, den nya tjejen på skolan, som har en romans med Danny.

John Travolta – Danny Zuko

Foto: PIERO OLIOSI / POLARIS POLARIS IMAGES
Foto: FILMBOLAG

John Travolta (Danny Zuko), 64, har haft en lång och framgångsrik skådespelarkarriär, och spelat i storfilmer som "Pulp Fiction", "Face off" och "Hairspray". 2009 var ett tragiskt år för filmstjärnan som förlorade sin autistiske son Jett, som antas ha dött efter återkommande epilepsianfall. Travolta är gift med Kelly Preston och de har barnen Ella Bleu och Benjamin tillsammans. Skådespelaren är också medlem i Scientologkyrkan.


Olivia Newton-John – Sandy Olsson

Foto: FPA/FAMEFLYNET PICTURES / STELLA PICTURES FAMEFLYNET USA

Brittisk-Australiske Olivia Newton-John (Sandy Olsson), 69, fortsatte sin karriär som sångerska och har, liksom Travolta, en stjärna på Hollywoods "Walk of Fame". 1992 drabbades hon av bröstcancer. Hon tillfrisknade efter att ha opererat bort ena bröstet men förra året kom cancern tillbaka och sångerskan kämpar fortfarande mot sjukdomen. Sångerskan har varit gift två gånger och har dottern Chloe Rose Lattanzi, som har följt sin mors fotspår och är skådespelerska och sångerska. 


Stockard Channing – Betty Rizzo

Foto: KEN MCKAY/ITV/REX / KEN MCKAY/ITV/REX/IBL REX FEATURES [DOWNLOADED]

Stockard Channing (Betty Rizzo), 74, har medverkat i flertalet storfilmer som "Före detta fruars klubb", "Magiska systrar" och "Tid att älska". 1994 nominerades hon till en Oscar i kategorin "Bästa kvinnliga huvudroll" för sin prestation i "Ett oväntat besök". Hon har varit gift, och skild, fyra gånger och har inga barn.


Barry Pearl – Doodly

Foto: Youtube.

Barry Pearl (Doodly), 68, har medverkat i mängder av både filmer, musikaler och tv-serier. Han har gästspelat i serier som "Beverly Hills, 90210" och "Criminal minds". Han har varit gift, och skild, två gånger och har fyra barn.


Jeff Conway – Kenickie

Foto: PF1 / ALL OVER PRESS WENN.COM

Jeff Conway (Kenickie) var gift med Olivia Newton-Johns syster från 1980 och fem år framåt. Han försökte sig på en karriär som sångare men karriären floppade. Han kämpade med drog- och alkoholmissbruk och försökte bli av med sitt missbruk när han medverkade i ”Celebrity rehab with Dr Drew” 2008. Den 27 maj 2011 avled han till följderna av en svår lunginflammation. Han blev 60 år gammal. 


Dinah Manoff – Mary

Foto: Youtube.

Dinah Manoff (Mary), 60, landade flera stora roller efter succén med "Grease" och 1980 vann hon en Tony för "Bästa kvinnliga biroll i en musikal". Hon har varit gift två gånger och har två barn, hennes son omkom i en bilolycka i fjol. Han blev 19 år gammal. 


Didi Conn – Frenchy

Foto: Youtube.

Didi Conn (Frenchy), 67, fick en roll i tv-serien "Gänget och jag" efter sitt genombrott. Hon medverkade också i uppföljaren till "Grease". Conn syns fortfarande i tv-rutan och har medverkat i olika serier. Skådespelaren är gift och har en son med autism, och är ambassadör för organisationen "Autism speaks". 


Michael Tucci – Sonny

Foto: Youtube.

Michael Tucci (Sonny), 72, har varit med i flera filmer, musikaler och tv-serier efter "Grease". I flera år turnerade Tucci med musikalen "Chicago", där han spelade en av huvudrollerna. St. Francis High School. I "The Heat" 2013 spelade Michael Tucci Melissa McCarthys pappa. Privat är han gift och har ett barn.


Jamie Donnelly – Janny

Foto: Youtube.

Jamie Donnelly (Janny), 71, slutade med skådespeleri efter "Grease". Men har inte lämnat yrket helt och hållet, utan jobbar numera som skådespelarcoach. De senaste tjugo åren har Donnelly dessutom gjort något enstaka inhopp på filmduken – senast 2015 mot Johnny Depp i "Black mass".


Annette Charles – "Cha Cha" DiGregorio

Foto: Youtube.

Annette Charles ("Cha Cha" DiGregorio) var med i ett par tv-serier men fick aldrig någon lika stor roll som i "Grease". Istället sadlade hon om och blev hon professor i språk på California state university. 2011 fick Charles diagnosen lungcancer och avled bara några månader senare i sitt hem i Los Angeles. Hon blev 63 år gammal.


Kelly Ward – Putzie

Foto: Youtube.

Kelly Ward (Putzie), 61, slutade med skådespeleri kort efter "Grease". I dag arbetar Ward på Disney som röstansvarig för animerade filmer. Han är dessutom musikallärare på University of southern California och har skrivit en bok om att ta klivet ut i arbetslivet.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.