Så gick det för paren – efter ”Ensam mamma söker”

Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ
Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ
Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ

Årets säsong av ”Ensam mamma söker” har kommit till ett slut.

I specialavsnittet får vi höra allt om vad som hände bakom kulisserna och mammorna berättar hur kärlekslivet ser ut i dag.

Nu är de sista valen gjorda och årets säsong av ”Ensam mamma söker” är slut. Vi har under våren fått följa Theodora Larsson, 31, Camilla Backman, 31, och Elin Näslund, 28, i sin jakt på kärleken. I specialavsnittet ”Ensam mamma söker - vad hände sen?” berättar mammorna om allt tittarna inte fick se och så klart - hur kärlekslivet ser ut i dag.


Elin Näslund: ”Verkligheten slog drömmen”

För Elin Näslund har medverkan i programmet inneburit livsförändringar hon aldrig kunnat föreställa sig. Hon berättar att hon under första dagen var nära att hoppa av hela programmet och hade känt att det inte var något för henne. Trots hennes skeptiska första intryck sitter hon nu i studion höggravid och med en ring på fingret.

Elin Näslund valde tillslut Marcus, som under kärleksresan väljer att gå ner på knä och fria. Elin beskriver ögonblicket som ett av de absolut finaste ögonblicken hon någonsin upplevt och säger att hon aldrig skulle kunnat tro det när hon var så skeptisk i början. När klippet visas är inget öga i studion torrt och Elin beskriver att hon blir jätterörd av att se frieriet och att det känns obeskrivligt att ha det på film och kunna återuppleva det.

– Jag kan ju romantisera ganska mycket kring kärlek överlag, men jag tyckte att verkligheten slog drömmen. Jag kommer definitivt ta med mig att jag var så himla skeptisk innan och verkligen första kvällen tänkte att det här aldrig kommer gå och så sitter vi här i den här verkligheten. Det känns så stort, säger Elin Näslund i programmet.


Theodora Larsson: ”Att få dokumentera när man blir kär”

Även Theodora Larsson fann kärleken under våren. Valet föll på Anton, ett val som inte kom helt oväntat, menar Theodora. ”Ensam mamma söker”-deltagaren beskriver att hon tror att paret gav ut en energi som inte gick att dölja redan innan valet. Något som hon tror att andra deltagare kände av.

Hon förklarar även att kärleken som finns mellan henne och Anton kanske främst växte fram bakom kameran, när tittarna inte fick se. Hon säger att är skönt att det funnits ett lite mörkerrum där kamerorna inte är hela tiden är och beskriver att det händer mycket där emellan som binder ihop allting till vad det blev.

Att ha hittat kärleken i ”Ensam mamma söker” säger Theodora Larsson har varit en häftig upplevelse och hon säger att hon, förutom Anton, tar med sig upplevelsen och den enorma självinsikten man fått genom medverkan.

– Det är ju väldigt häftigt att man har fått äran att få dokumentera när man faktiskt blir kär i någon väldigt mycket, så kan man återuppleva det så här, säger Theodora Larsson i programmet.

Nu ska Anton, som fortfarande står skriven i Uppsala, skriva sig i Borås hemma hos Theodora, som säger att något av det bästa med medverkan är att få ta med sig Anton hem.


Camilla Backman: ”Många saker där vi är olika”

För Camilla Backman fick resan inte samma slut. Hon beskriver att det sista valet var tufft. Camilla beskriver att hon inte kände den där känslan som hon hade hoppats på att känna vid ett slutval och att hon i efterhand kan känna att hon inte borde valt någon, då hon inte hunnit få känslor på det viset för någon av de två killarna som var kvar.

Valet föll ändå tillslut på Marcus, som hon säger att hon ändå kände något mer för och var nyfiken på. Känslorna stannade inte bara vid vänskap och paret träffades i några månader efter inspelningarna, berättar de. Men sedan tog de beslutet att bara vara vänner.

– Marcus och jag har många saker som är lika, men vi har också många saker där vi är olika. Det kan absolut vara bra. Sedan båda två tror jag kände lite att det var lite påklistrat att det var så här det skulle vara, säger Camilla Backman i programmet.

Camilla Backman säger att hon trots att det denna gång inte blev någon kärlek tar med sig alla fantastiska människor hon träffat genom sin medverkan, och säger att hon är tacksam över att ha träffat båda finalisterna, Christer och Marcus, som hon ser som fantastiska personer.


◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.