Linda Thelenius, tidigare Rosing. Foto: Mikael Sjöberg
Linda Thelenius, tidigare Rosing.  Foto: Mikael Sjöberg

Så gick det efter "Big Brother" - del tre

Publicerad
Uppdaterad
Nu har en ny säsong av "Big Brother" börjat.
Så här har det gått för några av de profiler som varit med i de tidigare säsongerna av programmet.

LINDA THELENIUS (FÖRE DETTA ROSING), 37.


MED:
Säsong 3, 2003.
SEGER: Daniel Sörensen
DÅ: Linda, 29, hånglade med deltagaren Micke i bastun. Danne och Lina följde efter. Lina hetsade Linda att visa brösten. De festade hårt. Linda och Micke hade sex framför kamerorna.
NU: En av få riktiga dokusåpakändisar. Efter huset spelade hon in musikvideon "Alive". Musikkarriären blev kortvarig. Efter en sväng i politiken och som feminist valde Linda åter att vika ut sig. På senare år har mamma Linda synts i ett par tv-program.
CITATET: "Det är värst att bli förnedrad och mobbad offentligt. Min son tycker att det är fruktansvärt att jag kallas "Big Brother"-horan. Vad jag än gör så kritiserar man mig. Jag hamnar alltid på utelistorna", sa Linda Rosing 2006.


AYLAR LIE, 27.


MED: Säsong 5, 2005.
SEGER: Britt Goodwin.
DÅ: Porrskådespelerskan och glamourmodellen Aylar, 21, från Norge skickades in i huset för att göra Elita svartsjuk och förföra Klas. Det hela lyckades.
NU: Före detta porrskådespelerskan har på senare år synts i bland annat Basshunters musikvideos och en barnfilm. 2010 inledde hon också en egen musikkarriär på samma skivbolag som Basshunter. Aylar bor i Los Angeles.
CITATET: "Jag trodde inte att jag skulle klara det, men det gick ju överraskande fort", sa Aylar Lie till Aftonbladet efter att hon fått Elita och Klas att ha sex i huset efter bara två dagar.


OLIVIER DE PARIS, 35.


MED: Säsong 4, 2004.
SEGER: Carolina Gynning.
DÅ: Olivier, 28, skapade främst rubriker efter att ha lämnat huset. Hans förhållande med Carolina Gynning gick upp och ner. Han jagades för obetalda hotellnotor och åkte på barturné genom Sverige. Han stämde senare Carolina Gynning för uppgifter om misshandel i hennes bok "Ego girl".
NU: Musikmanager åt bloggerskan Kissie och säljare för magasinsförlaget Plaza Publishing Group.
CITATET: "Folk vill bara att man ska bli så full som möjligt och ställa till skandal. Det räcker att jag pratar med en tjej så åker kamerorna fram och ryktena sätter fart. Jag har börjat känna mig paranoid. Hade jag fortsatt turnera hade det slutat i katastrof", sa Olivier de Paris till Expressen 2004 efter att han turnerat land och rike runt som kändisbartender.

JESSICA CABEZAS (TIDIGARE LINDGREN), 26.


MED: Säsong 6, 2006.
SEGER: Jessica Cabezas (tidigare Lindgren).
DÅ: Den mest sedda säsongen av "Big brother" handlade i mycket om Jessica, 21, Robin Persson och Muffe Bajraktarevic. Både Robin och Muffe var tillsammans med Jessica i huset. Hon graviditetstestades två gånger efter att ha haft sex med dem. Jessica gillade också att laga mat i enbart trosor.
NU: Jessica köpte silikonbröst för vinstpengarna och förlovade sig med Robin två gånger innan det sprack helt. Hon flyttade till Spanien där hon träffade kärleken Santiago. De gifte sig och skaffade två barn. Jessica lämnade kändislivet och gick med i Jehovas vittnen. Sedan blev det tyst.
CITATET: "Hon pratar inte med tidningar längre", hälsade hennes mamma senast Expressen sökte Jessica. Familjen Cabezas har inte gått att nå.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag