Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Så går det sen i
"30 grader i februari"

Produktionsbolaget har planerat för en fortsättning för "30 grader i februari" - SVT har dock inte gett klartecken.

"30 grader i februari" blev en jättesuccé.

Ännu har SVT inte beslutat om någon fortsättning - men Expressen kan dock redan i dag berätta vad som kommer att hända.

- Jag vill skildra vad som händer när Glenn tar med sig Oh tillbaka till Sverige, säger skaparen Anders Weidemann och avslöjar att han gärna skulle se Thorsten Flinck i rollen som Wildas och Joys pappa.

"30 grader i februari" har varit en av vårens tittarsuccé i SVT. I går sändes det sista avsnittet och det lämnade en hel del lösa trådar. Produktionsbolaget har planerat för en fortsättning - SVT har dock inte gett klartecken.

- Det har absolut gått jättebra. Men nu ska vi utvärdera den säsong som har sänts och kolla på vilka andra projekt som finns under utveckling, säger Christian Wikander, programchef för drama på SVT i Göteborg.

Expressen kan dock redan i dag avslöja flera detaljer om den kommande säsongen - seriens skapare Anders Weidemann har flera spår.

- Jag vill skildra vad som händer när Glenn tar med sig Oh tillbaka till Sverige, de fördomar som de möter där, säger han.

Hemlighetsfull

Vad gäller Kajsa och hennes döttrar kan det bli så att även de tvingas resa tillbaka till Sverige. Däremot är han hemlighetsfull vad gäller Majlis öde - är hon verkligen död?

- Jag vill inte säga något om det. Det är en fråga som hänger kvar i luften, säger Weidemann.

Det händer sen i "30 grader i februari"

Kajsa, Joy och Wilda (spelas av Maria Lundqvist, Hanna Ardéhn och Viola Weidemann)

”Jag har något som jag vet kommer att hände Kajsa, där har jag en väldigt tydlig fortsättning. Men jag vill inte säga något om det nu. Sedan kommer det att dröja några år innan nästa säsong kan spelas år så barnen kommer att vara äldre, det får man utnyttja. Jag tänker att familjen kommer att tvingas resa tillbaka till Sverige, i alla fall tillfälligt, och att de ska träffa döttrarnas pappa” säger Anders Weidemann.

 

Majlis (spelas av Lotta Tejle)

”Jag vill inte säga något om det. Det är en fråga som hänger kvar i luften, det slutar ju ganska öppet. Lever hon eller inte?” säger Anders Weidemann.

 

Glenn och Oh (spelas av Kjell Wilhelmsen och DounJai ”Phiao” Hiransri)

”Jag vill skildra vad som händer när Glenn tar med sig Oh tillbaka till Sverige, de fördomar som de möter där. Spegla den resan som många svenskar har gjort” säger Anders Weidemann.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.