Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Så går det för makarna från ”Älskar, älskar inte”

Isaya och Sandra Bodmark gifte sig i Tanzania.
Foto: Discovery+
Isaya har även hälsat på i Sverige, men ännu väntar de på uppehållstillstånd.
Foto: Discovery+ / Discovery+

Sandra Bodmark, 35 och massajen Isaya, 26, från Tanzania gifte sig i realityserien ”Älskar, älskar inte”.

Och trots att de fortfarande väntar och hoppas på ett uppehållstillstånd för Isaya försöker makarna se det positiva mitt i ovissheten.

– Har man inte setts på fem månader blir man ju lite nykär varje gång.

”Älskar, älskar inte” på Discovery+ och Kanal 5 blev snabbt ett populärt program när den första säsongen drog i gång i vintras.

Ett av paren som tittarna fick följa var barnmorskan Sandra Bodmark och Isaya. Efter att de gift sig i Tanzania kom Isaya till Sverige på turistvisum under vintern.

Sedan dess har han sökt uppehållstillstånd i Sverige, men väntar ännu på besked.

– Vi har inte kommit så mycket länge. Det tar lång tid, säger Sandra som hört att det kan dröja allt från 13 till 17 månader till så lite som två till fyra månader att få ett beslut.

Reste ner till Tanzania

I väntan på beskedet reste hon ner till sin make i Tanzania under två veckor i mars.

– Det var jätteskönt att få kunna åka ner och umgås lite med min man. 

Vad gjorde ni?

– Vi var på lite semester på Zanzibar och sen träffade vi hans familj och vänner också. Man saknar ju dem också på ett sätt. Det blir alltid som ett kärt återseende att se varandra igen.

Sandra Bodmark berättar att saknaden är som värst den första tiden efter att de skiljts åt, men att man sedan på sätt och vis vänjer sig.

– I början när man har setts och den andra åker hem, då pratar man ju i telefon hela tiden för man saknar varandra så mycket. Och det där mattas av lite. Vi pratar fortfarande dagligen men man blir liksom mer trygg och lugn efter ett tag när man varit ifrån varandra.

– Sen märks det också att vi båda blir lite nere och lite ledsna när vi inte setts på ett tag, tillägger hon.

Makarna i Isayas hemby i Tanzania.
Foto: Privat
Sandra har tidigare berättat att Isaya kommer bra överrens med hennes barn.
Foto: Discovery+ / Discovery+

”På slutet av den här jättelånga resan”

Hon försöker dock intala sig att det snart kommer ordna sig.

– Det är jobbigt men det känns ändå som att vi är på slutet av den här jättelånga resan som vi började för flera år sedan i och med att vi sökt uppehållstillståndet, fortsätter hon.

Trivdes han i Sverige när han var här?

– Ja han trivdes jättebra i Sverige. Det var kallt och det var mörkt och snön var väl lite så där... det var nog kylan, gud vad han hade det jobbigt med kylan i början.

I väntan på uppehållstillståndet har Isaya sökt turistvisum igen och förhoppningen är att han ska hinna komma hit i sommar.

Sandra Bodmark, boende i Nyköping har också hunnit med att flytta med sina barn.

– Vi kände allihopa att den gamla lägenheten blev för trång för alla. Det är också förberedelse för att han ska komma hit.

Har ni pratat om gemensamma barn?

– Ja men självklart har vi pratat om det innan vi gifte oss. Jag tänker att det är en ganska naturlig del av livet när man har gift sig, att skaffa barn. Men vi tar ingenting för givet, utan vi får se om det händer.

”Fått lära mig att bli trygg”

I samband med programmet har Sandra Bodmark tidigare berättat om fått ta emot mycket näthat på sociala medier. Det värsta har lagt sig, men ännu kommer kommentarer då och då.

– I början var det jättejättejobbigt för det blev så mycket större än vad jag hade räknat med. Men nu har jag ändå lärt mig att hantera det. Jag har fått lära mig att bli trygg i mig själv och våran relation.

Men det kommer även positiva reaktioner.

– Jag får också så fantastiskt många fina livshistorier från andra som delar med sig av sina resor. På något sätt får jag otroligt mycket fint stöd av det. Att man inte är själv i den här situationen. Jag får otroligt mycket fina peppande kommentarer också, vilket jag är otroligt glad över.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.