Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Så försökte Plura få sig själv bortklippt

I det nya programmet "Pluras paradis" hjälper kändisar artisten att rusta upp ett torp. Foto: Anna-Karin Nilsson
Foto: Roger Vikström

I det nya programmet "Pluras paradis" hjälper kändisar artisten att rusta upp ett torp.

Men Plura Jonsson är inte intresserad av att bli nästa Ernst Kirchsteiger - och när produktionen ville få honom att pyssla tog det tvärstopp.

– Jag är inget bra på det där piffandet och sånt där, det tycker jag bara är larvigt. Nu ville de att jag skulle göra det ändå, men jag försökte att göra det så larvigt som möjligt så att de inte skulle ta med det, berättar han.

Den 9 november sänds premiäravsnittet av "Pluras paradis" på TV3. I det gästas Plura Jonsson. 64, av kändisar som hjälper honom att rusta upp artistens nyinköpta torp i Sörmland.

– Dragomir Mrsic tror jag var bäst. Ibland höll vi på med olika saker så jag hade inte superkoll på alla, men jag tror att han var väldigt bra. Han var en fena på att sätta upp glasrutor i växthuset i alla fall, berättar Plura om "Snabba cash"-skådisen.

 

LÄS MER: Plura om Eldkvarn: "Ska ligga lite lågt"

 

Någon som inte var lika engagerad under inspelningarna var Mauro Scocco - som redan innan hade flaggat för att han inte kommer att hjälpa till.

– Jag tror inte att han gjorde någonting, mer än att driva med mig som vanligt, säger Plura.

Själv menar Eldkvarnsångaren att han hjälper till med att både laga mat och renovera - men det fanns en sak som artisten hade svårt för. När han blev ombedd att pyssla under inspelningen tog det stopp.

– Jag är inget bra på det där piffandet och sånt där, det tycker jag bara är larvigt. Nu ville de att jag skulle göra det ändå, men jag försökte att göra det så larvigt som möjligt så att de inte skulle ta med det, berättar Plura.

"Gjorde mitt bästa för att det skulle bli dåligt"

Och även om det nya programmet påminner om något som Ernst Kirchsteiger skulle kunna leda menar Plura att han alltså inte har några ambitioner att bli nästa Ernst.

– Absolut inte. De ville att jag skulle göra makramé och en annan urlöjlig grej, jag skulle klistra grytlappar på kuddar. Varför då? Varför ska man göra det, säger han.

– Jag vet inte om de kommer att ta med de grejerna, jag gjorde mitt bästa för att det skulle bli så dåligt som möjlig, eller göra narr av det hela.

 

LÄS MER: Plura kokade kräftor - brände sönder handen

 

Och även om Plura nu valt en ny väg med ett program som handlar mer om renovering än om mat som tidigare hoppas Plura på att kunna göra en till säsong av "Pluras kök".

– Jag och Mauro har i alla fall pratat om att göra en avslutande tillsammans. Det vill både han och jag göra och jag tror att även TV3 vill göra det. I alla fall så säger de det. Men vi får se om det blir någon mer säsong, säger han.

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där du kan kommentera och diskutera våra artiklar.

Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!